Ulaşım

Samsung dijital araba anahtarı özelliğini kullanıma sunuyor

samsung dijital araba anahtarı

Samsung dijital araba anahtarı özelliğiyle ilgili planlarını Galaxy S21 lansmanında duyurmuştu. Güney Koreli şirket nihayet bu özelliği kullanıma sunmaya başladı. Samsung’dan yapılan açıklamada, ultra genişbant ve NFC uyumlu dijital araba anahtarlarının şimdilik sadece Güney Kore’de kullanılacağı ve ilk etapta sadece elektrikli Genesis GV60’ın bu özelliği destekleyeceği belirtildi.

Ultra genişbant desteği bulunan Galaxy S21 Plus ve Ultra, Note 20 Ultra, Galaxy Z Fold 2 ve 3 gibi cihazlarda Samsung, “pasif giriş” imkanı sunuyor. Bu da kullanıcıların telefonlarını ceplerinden veya çantalarından çıkararak otomobillerinin kilidini açabileceği anlamına geliyor. Telefon üzerinden arabanın ayna ve koltuk ayarlarını yapmak da mümkün oluyor.

Dijital anahtarlar Samsung Pass’te saklanıyor. Anahtarlar Samsung’un “yerleşik Güvenli Unsur (eSE)” adını verdiği bir sistem tarafından korunuyor. Samsung’un verdiği bilgiye göre, anahtarlar uygulamanın yüklü olduğu Android 11 telefonlarla paylaşılabilecek. Şimdilik sadece bir bölge ve bir otomobil için bu destek sunulsa da; Samsung Audi, BMW ve Ford gibi üreticilerle bu özellik için iş birliği yaptığını açıklamıştı.

Samsung dijital araba anahtarı özelliğini NFC desteğiyle de sunuyor. Dolayısıyla Android 11 yüklü daha eski telefonlarda da bu imkandan yararlanmanın mümkün olacağı düşünülüyor. Apple da dijital araba anahtarı iOS 14 ile birlikte kullanıma sunmuştu. Google da Android 12’ye bu özelliği entegre etmişti.

İLGİLİ HABERLER