EğlenceManşetler

Samsung Digiturk ile lig maçlarını Gear VR ile 360 derece deneyimiyle izletecek

samsung digiturk

samsung digiturkSamsung Galaxy Note 7’nin Türkiye lansmanında sahne alan Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Samsung’un yurt dışında faaliyette olan mobil ödeme sistemi Samsung Pay’in önümüzdeki ocak ayında Türkiye’de sunulması için çalıştıklarını kaydetti.

Yeğen, Samsung’un gerçekleştirdiği tüketici araştırmalarına dair bazı notlar da paylaştı. Note kullanıcılarının serinin bir sonraki modeline geçiş oranının yüzde 65 olduğu şeklinde ilginç bir bilgiyi paylaştı. Ayrıca S7 edge’i tasarımı nedeniyle satın alan kullanıcıların oranının da yüzde 45 olduğunu belirtti. S7’yi VR desteği nedeniyle satın alanların oranının da yüzde 32 olduğunu kaydetti. Buna ek olarak, ağustos ayı başında, Note 7’nin çıkışından sonra bir tüketici anketi yapan Samsung, Note 7’yi satın alma sebeplerini de saptamış. Buna göre kullanıcılar yüksek güvenlik, düşük ışıkta fotoğraf ve suya dayanıklılık gibi özellikleri en başta gelen unsurlar olarak göstermiş.

Tansu Yeğen, bazı önemli işbirliklerinin de duyurusunu gerçekleştirdi. Digiturk ile işbirliğine giden Samsung, Spor Toto Süper Lig maçlarını 360 derece kamera çekimi ile Gear VR üzerinden izleme imkanı sunacak. Başlangıç eylül ayındaki Beşiktaş – Galatasaray maçıyla olacak. İlk etapta sadece VIP tribününden çekim yapılacak, daha sonra sahanın farklı konumlarından izleme imkanı sunulacak.

Bir başka işbirliği de Youth Store ile gerçekleştiriliyor. 15 üniversiteden 500 bin öğrenciye erişilmesi hedefleniyor. Galaxy Fırsatları adı verilen yeni bir uygulama ise 81 ilde, 1500 noktada özel fırsatlar, indirimler sunacak. Uygulamayı kullanmak için Samsung Galaxy telefonuna sahip olmak gerekecek. Uygulama Google Play üzerinde indirilmeye sunuldu.

İLGİLİ HABERLER