Teknoloji

Samsung DeX polis arabalarına giriyor

samsung dex
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung DeX platformunun araç içinde kullanılabilecek bir versiyonunu geliştirdi. Şirket, bu özel aksesuarın polis bilgisayarlarının yerini almasını amaçlıyor. Samsung’un geliştirdiği sistemin uygulanabilirliği ve yararlılığı ise ABD’nin Şikago şehrinde polis departmanı tarafından test edilecek.

Şikago Polis Departmanı Başmüfettişi Eddie Johnson, şehirdeki polis memurlarının neredeyse yarısının departman tarafından temin edilen Samsung markalı telefonları kullandığını belirtti.

Pilot program başladığında polis memurları sadece telefonlarını araca bağlayarak aracın ekranı üzerinden polis uygulamalarına erişebilecek.

Pilot program kapsamında ilk olarak Şikago’nun 11. bölgesinde görev yapan polisler, Samsung Dex’in özel versiyonunu test edecek. Samsung’dan yapılan açıklamaya göre, DeX sayesinde polis memurları sicil kontrollerini ve benzer işlemleri otomobildeki ekran üzerinden gerçekleştirebilecek. Önümüzdeki dönemde ise olay yerinde telefonla çekilen fotoğraf ve videolar, DeX aracılığıyla olayın dosyasına hızlı şekilde eklenebilecek.

Samsung DeX karakollarda da kullanılabilir

Şikago Polis Departmanı Teknik Hizmetler Şefi Jonathan Lewin, eski bilgisayarların arabada kalması gerektiğini belirtti. Lewin, sözlerine şöyle devam etti: “Bu çözüm bir ekosistem oluşturuyor ve tüm teknolojiyi sokaklardaki polislere gerçek zamanlı olarak götürüyor. Üstelik maliyeti de hâlihazırda kullandığımız sistemden daha düşük.”

Samsung, DeX dock’larının polis karakollarında da kullanılabileceğini ve bu sayede polis memurlarının arabada başladıkları işi karakolda bitirebileceğini belirtiyor. DeX’in karakollarda ve genel merkezde kullanımı konusunda ise kararın test sonrası verilmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER