Teknoloji

Samsung DeX ile Galaxy S8’i bilgisayar gibi kullanmak mümkün olacak

samsung dexSamsung Galaxy S8 için hazırlanan “Masaüstü Deneyim İstasyonu” ya da kısa adıyla “DeX”e ait fotoğraflar internete sızdı. Samsung DeX ile Galaxy S8 veya Galaxy S8+’ı bir bilgisayar gibi kullanmak mümkün hâle gelecek.

DeX’te yerleşik kablosuz şarj özelliği bulunmuyor. Ancak telefon statik USB Type-C ucu üzerinden DeX’e yerleştirilip şarj edilebilecek. DeX’te bunun dışında iki adet USB 2.0 girişi, 100 Mbps Ethernet portu ve 4K monitörlerle de uyumlu HDMI çıkışı bulunuyor.

Standart bilgisayarlarda bulunan soğutma fanlarının bir benzeri de DeX’te bulunuyor. Böylelikle Galaxy S8’in ısınması engellenmiş olacak. Güney Koreli şirket, Galaxy Note 7 nedeniyle yaşananların ardından DeX’e fan yerleştirerek işini sağlama almışa benziyor.

Samsung DeX Avrupa’da 149.99 avro karşılığında satılacak

Şimdilik DeX’i Galaxy S8 ile birlikte çalışırken gösteren fotoğraflar ortaya çıkmış değil. Dolayısıyla akıllı telefon ve DeX’in birlikte bilgisayarlara karşı nasıl bir alternatif sunacağı henüz bilinmiyor. Avrupa’da 149.99 avro karşılığında satılması öngörülen DeX’e dair daha fazla detay için önümüzdeki haftayı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER