Teknoloji

Samsung dART Platformu’ndan dijital sanatın yıldönümü kutlaması

samsung dart

Samsung Electronics Türkiye, dijital sanatın önemini vurgulamak için “Yüz Yılın Sanatı: Dijital Sanat Sergisi” adlı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliği ve dART Platformu aracılığıyla gerçekleşen bu sergi, Cumhuriyetin 100. yılına özgü eserlerin yanında, genç sanatçıların dijital eserlerini de sanatseverlerle buluşturuyor.

29 Kasım tarihine kadar açık olacak sergi, sanat ve teknoloji arasındaki simbiyotik ilişkiyi keşfetmeye davet ediyor. Samsung’un, sanatçıların eserlerini ulusal sahnede sergileme imkanı sağlayarak genç yeteneklere verdiği destek, Türkiye’nin sanatsal mirasının geleceğe aktarılmasındaki kararlılıkla örtüşüyor.

Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Pazarlama Direktörü Sibel Hür’ün serginin amacı ve sanatçılara verilen değer üzerine yaptığı konuşma, etkinliğin sadece bir sergi olmanın ötesinde, tarihin, teknolojinin ve yaratıcılığın bir arada kutlanmasını simgelediğini belirtiyor.

Sergide eserleri yer alan ve farklı disiplinlere ait sanatçılar, hikaye anlatımından kompozisyona, teknoloji kullanımından estetik anlayışa değin önemli kriterler ışığında seçilmiş olup, Türkiye’nin kültürel ve sanatsal evrimini yansıtıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER