Teknoloji

Samsung’un yeni akıllı buzdolabındaki yapay zekâ özellikleri dikkat çekiyor

samsung

Samsung, yapay zeka (AI) özellikleri ile donatılmış ve mutfak deneyiminizi tamamen değiştirecek olan Bespoke 4-Door Flex Buzdolabının yeni bir modelini duyurdu. Şirket, bir sonraki Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) 2024 yılı için planlanan bu ürünü piyasaya sürmeyi hedefliyor. Gelişmiş yapay zeka özellikleri ile donatılan buzdolabı, içerisindeki yiyecekleri tanıyabilen bir kamera ve stokta ne olduğuna bağlı olarak tarif önerileri sunabilen bir mobil uygulama içerecek.

Buzdolabındaki 32 inçlik Family Hub dokunmatik ekran, kullanıcıların Galaxy telefonlarının ekranını yansıtmalarını sağlayarak, farklı bir kullanım sunuyor. Bu ekran ayrıca TikTok ve YouTube videoları için ayrı uygulamalara da ev sahipliği yapıyor. Buzdolabının iç kamera ve Family Hub uygulaması önceki modelde de yer alsa da, her ikisi de artırılmış özelliklerle güncellenmiş durumda. Samsung Food uygulaması, kullanıcıların diyet ihtiyaçlarına göre tarifler sunmasının yanı sıra Samsung Sağlık profili ile entegre çalışabilecek.

Görüntüyü Tarife Çeviren (Image to Recipe) yeni bir özellik, fotoğraflardan yemek ve gıda maddelerini daha iyi bir Vision AI ile tanıyabiliyor. Akıllı ev ve yapay zeka teknolojisinin ne kadar ilerlediği göz önüne alındığında, teknolojinin sadece birkaç yılda kat ettiği mesafe dikkat çekici.

Samsung’un 2024 modeli için yaptığı pazarlama, buzdolabını Samsung’un diğer AI mutfak ürünleri (AI fırını gibi) ve geniş Samsung ekosisteminin merkezi bir parçası olarak konumlandırıyor. Gelecek yıl Samsung’un bir diğer yeniliği ise Anyplace Induction Cooktop adındaki ankastre ocak modeli olacak. Ankastre ocak ve slide-in aralığı, yemek yaparken Samsung Food uygulamasından tarifleri görüntülemek üzere yedi inçlik LCD ekranlara sahip olacak.

Samsung, 2016 yılından beri akıllı buzdolapları çıkartsa da bu yeni model, yapay zeka özelliklerini internet bağlantılı özelliklerden çok daha fazla vurgulayan ilk model gibi görünüyor. Samsung’un Vision AI özelliğinin en fazla 33 gıda maddesi tanıyabildiğinin altını çizen şirket, buzdolabının halen bazı sınırlamalara sahip olduğunu kabul ediyor. Kullanıcılar, Family Hub dokunmatik ekranında son kullanma tarihlerini manuel olarak girebilir ve bireysel öğelerin son kullanma tarihleri yaklaştığında bildirimler alabilirler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER