Bilim

Samsung’dan ürünleri için çevre dostu adım

samsung çevre

Samsung, bu yıldan itibaren ürünlerinin paketlerinde plastik kullanmayı bırakacağını, bunun yerine “çevresel açıdan sürdürülebilir elementler” kullanacağını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada telefonlar, tabletler ve giyilebilir ürünlerin ambalajları içinde kullanılan kalıpların veya aksesuar çantalarının plastik yerine çevre dostu materyallerden üretileceği kaydedildi. Ayrıca şirket, telefon şarj aletlerinin tasarımını da değiştirerek plastik kullanımını azaltacak. Dış taraftaki parlak kaplamayı mat kaplamayla değiştirecek.

Ayrıca şirket, klimalarını, buzdolaplarını, TV’lerini ve çamaşır makinelerini korumak için kullandığı plastik torbaları da fosil yakıtı olmayan kaynaklardan elde edilen geri dönüştürülebilir materyaller ve biyoplastiklerle değiştiriyor. Son olarak şirket, gelecek yıldan başlayarak kullanım kılavuzlarında küresel çevre kuruluşları tarafından sertifikalandırılmış kağıdı kullanacak.

Samsung’un küresel müşteri memnuniyetinden sorumlu şefi Gyeong-bin Jeon, şirketin kaynakların tüketimi ve plastik atıklar gibi toplumun hassas olduğu çevresel konulara karşılık vermek için çalıştığını kaydetti. Aynı zamanda üretilen ürünlerdeki çöpü de minimuma indirmek istediğini vurguladı. Samsung, bu dönüşümü gerçekleştirirken, 2030’a kadar 500 bin ton geri dönüştürülmüş plastik kullanmayı ve 7.5 ton atık ürün toplamayı hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER