Teknoloji

Samsung’dan dikkat çeken gelir ve kâr tahmini

galaxy s10 lite

Samsung Electronics daha önceki çeyrek sonuçlarından önce yaptığı gibi, geride kalan yılın ilk üç aylık dönemine ilişkin finansal sonuçlara kılavuzluk eden ön raporunu açıkladı.

Şirket, ilk çeyrekte yıldan yıla gelirlerde yüzde 14’lük bir düşüş bekliyor. Operasyon kârındaki azalmanın ise yüzde 60 oranında olacağı tahmin ediliyor. Düşen yonga fiyatları bu tablonun başlıca nedeni olarak gösteriliyor. Ayrıca şirket, geçen hafta daha önce hiç yapmadığı bir uyarıda bulunmuş ve kazançlarının pazarın beklentilerinden daha düşük olacağını söylemişti.

Yapılan açıklamaya göre, toplam satışların 52 trilyon won (yaklaşık 257 milyar TL), operasyon kârının ise 6.2 trilyon won (yaklaşık 31 milyar TL) olması bekleniyor. Samsung her bir yeni çeyreğin başında, tahmin niteliğindeki rakamları yayınlıyor. Aynı ayın sonunda ise geride kalan finans çeyrek yılına ilişkin detaylı ve kesin rakamları paylaşıyor.

Geçen çeyrekte Samsung, Galaxy S10’un mali performansı artırmaya yardımcı olmasını beklediğini söylemişti. Ne var ki, bu telefon üç aylık dönemin sadece son birkaç haftasında satıştaydı. Şirket, akıllı telefon satışlarının 2019 boyunca genel olarak yatay seyir izlemesini bekliyor. Bu durum da kendi Galaxy telefonlarının satışlarının yanı sıra OLED ekranlar gibi bileşenlerin satışlarını da etkiliyor. Öte yandan şirketin epey kazanç getiren bellek biriminin toparlanması ise yılın ikinci yarısını bulacak.

İLGİLİ HABERLER