Teknoloji

Samsung’dan akıllı telefon kameralarını geliştirmek için önemli hamle

samsung galaxy note 9
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kamera, akıllı telefon pazarındaki rekabetin en önemli ayaklarından biri olma niteliğini taşıyor. Samsung bu alanda fark yaratmasını sağlayacak önemli bir adım atmış gibi görünüyor. Calcalist ve Globes‘ta yer alan haberlere göre; Güney Koreli teknoloji devi, İsrail merkezli mobil kamera teknolojisi şirketi Corephotonics‘i 155 milyon dolar karşılığında satın aldı.

Samsung’un bu hamlesinin altında yatan temel motivasyon konusunda kesin bir açıklama gelmese de, bir tahminde bulunmak çok zor değil. Corephotonics fotoğrafların görüntü kalitesini artıran çift kameralı mobil çözümüyle tanınıyor. İsrail merkezli şirket, geçmişte Apple’ı kendisine ait teknolojiyi çaldığı iddiasıyla dava etmişti.

Satın alma iddiasıyla ilgili olarak her iki şirketten de bir açıklama gelmiş değil.

Samsung’un Corephotonics’i satın alarak erişeceği teknolojinin yakında tanıtılacak Galaxy S10 serisinde yer bulması pek ihtimal dahilinde görünmüyor. Bu satın almanın etkisinin Galaxy Note 10’a yansıması ihtimalinin bile oldukça düşük olduğunu belirtmek gerekiyor.

Samsung açısından akıllı telefonlarının kameralarını geliştirmek oldukça önemli bir görev hâline gelmiş durumda. Güney Koreli şirketin rakipleri arasında artık Apple ve Google’ın yanı sıra Huawei de bulunuyor. Çinli üretici, son zamanlarda çıkardığı telefonlarla mobil fotoğrafçılıkta ön plana çıkıyor. Akıllı telefon satışları da istenen seviyede gitmeyen Samsung için kamera yeniden işleri yoluna koymanın kilit faktörleri arasında bulunuyor.

Samsung Corephotonics’i satın alarak başka bir akıllı telefon üreticisinin inovasyonuna darbe vurmuş olabilir. Çinli Oppo, akıllı telefon kameralarında daha iyi zoom özelliği sunabilmek için Corephotonics ile işbirliğine gitmişti. Taraflar, 2018’de de işbirliğinin uzatılmasına yönelik bir anlaşma imzalamıştı. Bu anlaşmanın akıbeti belirsiz olsa da, Samsung’un potansiyel rakiplere yardıma pek can atmadığı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER