Manşetler

Samsung Creative Lab projelerini CES 2016’da görücüye çıkaracak

samsung creative lab tiptalk

Samsung Creative Lab adını taşıyan gizli laboratuvarının projelerini ilk defa önümüzdeki hafta başlayacak CES 2016’da görücüye çıkaracak. Güney Koreli şirketin CES’te tanıtacağı Creative Lab projelerinden biri “Welt” ismini taşıyor. Bir “akıllı kemer” olan Welt; atılan adım sayısını, oturarak geçen süreyi ve yeme alışkanlıklarını takip ederek kullanıcıların bel genişliklerini muhafaza etmelerine veya düşürmelerine yardımcı oluyor.

samsung creative lab welt

Creative Lab imzalı ikinci projenin ismi ise Rink. Sanal gerçeklik başlıklarıyla birlikte çalışması planlanan Rink, el hareketleriyle oyun ve diğer sanal gerçeklik deneyimlerinin kontrolüne izin veriyor. Tasarımı itibarıyla bir kordonu hatırlatan cihaz, elin etrafına geçiriliyor.

samsung creative lab rink

TipTalk, Samsung’un CES 2016’da görücüye çıkaracağı Creative Lab projelerinin sonuncusu. Gear S2 gibi akıllı saatlerle de uyumlu bir saat kayışı olan TipTalk, saati bilekte tutmaktan çok daha fazlasını yapıyor ve kullanıcılara kulaklık olmadan müzik dinleme veya telefon görüşmesi yapma fırsatı sağlıyor. Bunun için kullanıcıların saatin bulunduğu koldaki parmaklarından birini kulaklarının üstüne bastırmaları yeterli oluyor.

Samsung Creative Lab çatısı altında yaklaşık 350 mühendise kendi fikirlerini geliştirip hayata geçirmeleri için imkan sağlamıştı. CES 2016’da tanıtılacak üç proje, bundan sonraki dönemde gözler önüne çıkacak Creative Lab imzalı projelerin öncüsü olma niteliğini taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER