Teknoloji

Coronavirus Samsung’un da MWC 2020 planlarını değiştirdi

samsung coronavirus

Coronavirus salgını, iki hafta sonra başlayacak 2020 Mobil Dünya Kongresi’nin (MWC 2020) üstünde bir kara bulut gibi geziniyor gibi görünüyor. Daha önce pek çok şirket, salgın nedeniyle MWC 2020’ye katılmayacaklarını açıklamıştı. Samsung da Coronavirus tehdidi yüzünden plan değişikliğine gitmiş gibi görünüyor.

Güney Koreli şirketin MWC 2020’ye katılacağı, ancak etkinlikteki varlığını sınırlı bir ölçekte tutacağı söyleniyor. Samsung’un etkinlikte ürünlerini sergilediği standart bir bölüm açmanın ötesine geçmeyebileceği belirtiliyor. Şirketin üst düzey yöneticilerinin büyük kısmının MWC 2020’ye katılmaktan vazgeçtiği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

LG, ZTE, Nvidia, Ericsson ve Amazon gibi şirketler Coronavirus tehdidi nedeniyle MWC 2020’ye katılmayacaklarını açıklamışlardı. Samsung ise bu şirketlerden daha farklı bir yaklaşımı tercih etmiş gibi görünüyor.

MWC 2020’nin Samsung için diğer şirketler tarafından büyük bir anlam ifade etmediğini belirtmekte fayda var. Güney Koreli şirket, tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da Galaxy S serisinin yeni üyelerini ayrı bir etkinlikte gözler önüne çıkaracak. 11 Şubat’ta ABD’de gerçekleşecek Galaxy Unpacked 2020 etkinliğinde Galaxy S20 serisinin yanı sıra Samsung’un yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip de tanıtılacak.

Samsung, Coronavirus nedeniyle MWC 2020’deki varlığını küçültme konusunda kesin bir açıklama yapmış değil. Ancak Samsung’un böyle bir karar alması, zaten yüksek olan kaygıları biraz daha artırabilir ve daha fazla sayıda şirketin benzer doğrultuda hareket etmesine sebep olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER