Teknoloji

Samsung telefonlarında 2023’e kadar Corning tarafından üretilen camlar kullanılmaya devam edecek

Bir süredir telefonlarının ekranlarındaki camlar için Corning ile çalışan Samsung, bu işbirliğini 2023’e kadar sürdürmeye devam edecek. Böylelikle Samsung akıllı telefonlarındaki Gorilla Cam kullanımında da süreklilik sağlanmış olacak. İki şirket arasındaki işbirliği çerçevesinde kurulan Samsung Corning Hassas Materyaller şirketinin yüzde 43 oranındaki hissesi yapılan son anlaşmayla Corning’e devredilirken, bunun karşılığında Samsung Corning’in yüzde 7.4 oranında hissesine sahip olacak.

corning-willow-040312

Anlaşmanın 2014’ün ilk çeyreği itibarıyla tamamlanması öngörülüyor. Anlaşmayla birlikte Samsung’un kontrolüne geçecek Corning hisselerine ise 1.9 milyar dolar değer biçiliyor. Samsung Display’in başkanı ve CEO’su Kinam Kim, iki şirket arasındaki stratejik bağların güçlenmesinden ötürü memnuniyet duyduklarını ve yeni ürünler geliştirmek adına Corning ile deneyimlerini birleştirmek için heyecan duyduklarını dile getirdi.

Samsung ve Corning ilişkilerindeki bu yeni dönemle birlikte Samsung’un Gorilla Cam ve diğer Corning teknolojilerini akıllı telefonlar ve tabletler dışında kalan ürünlerinde de kullanması bekleniyor. Samsung’un TV pazarındaki önemli rakiplerinden Sony Bravia serisinde Gorilla Cam kullanmaya HX8 ile başlamıştı.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER