Ulaşım

Samsung Connect Auto otomobillere LTE bağlantısı getirecek

samsung connect auto

Samsung’un “internet bağlantılı otomobil” yarışının dışında kalması, akla pek yatkın gelmiyordu. Güney Koreli şirket, MWC 2016’da duyurduğu Connect Auto isimli çözümüyle akıllı otomobil teknolojileri alanına adımını atmış oldu. Tizen işletim sistemi barındıran ve Knox ile korunan Connect Auto, otomobilin OBD-II girişine bağlanan küçük bir aygıt formunda. Samsung Connect Auto, Wi-Fi bağlantı noktası aracılığıyla otomobildeki herkese LTE verileri getiriyor.

Samsung’un küçük aygıtı, sürüşe de yardımcı oluyor. Daha güvenli sürüş alışkanlıkları geliştirilmesi yönünde teşvikte bulunan adaptör; aracın bakımı, park konumundaki otomobilin bulunması, kaza durumunda kişi listesindekilere haber verilmesi gibi konularda da devreye giriyor.

samsung-connected-auto-210216-1

Güney Koreli şirket, Connect Auto’yu küresel çapta satışa sunacak. Ancak adaptörün tüm hedef pazarlara ulaşması zaman alacak. Samsung Connect Auto, ilk olarak yılın ikinci çeyreğinde ABD’de piyasaya sürülecek. Connect Auto’nun bu ülkedeki çıkışında Samsung, AT&T ile işbirliği yapacak.

samsung-connected-auto-210216-2

Samsung adına Connect Auto deneyiminin nasıl bir seyir izleyeceğini söylemek şu an için mümkün değil. Otomobillere internet bağlantısı getiren eklenti araçları pazarı oldukça kalabalık ve popüler bir markaya sahip olmak her zaman başarı garantisi vermeyebilir. Ancak AT&T, Orange, Here ve China Unicom gibi büyük iş ortaklarıyla birlikte çalışması, Samsung’un hedef çıtasını pek de aşağıya yerleştirmediğini ortaya koyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER