Teknoloji

Samsung Çinli üreticilerin çalışma koşullarını düzeltmesi için talimatlar yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Çin’deki üretim ortaklarının fabrikalarında küçük yaşta işçi çalıştırdığına dair iddialara yönelik olarak eylül ayında bir inceleme başlatmıştı. İncelemenin ardından açıklanan raporda küçük yaşta işçi çalıştırıldığına dair bir bulguya rastlanmadığı belirtilmiş, ancak oldukça uzun fazla mesai sürelerinden söz edilmişti.

Samsung tarafından gerçekleştirilen incelemede Samsung adına üretim yapan ve toplamda 65 bin kişinin çalıştığı 165 fabrika denetlendi. Şirket tarafından yapılan açıklamada denetimin eğitimli ve sertifikalı 121 kişi tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. İnceleme sonucunda fazla mesai ücretlerinin ödenmediği belirtilirken, tedarikçi şirketlerin yönetiminin çalışanların kontratlarının tek kopyasını sakladıklarına da dikkat çekildi. İnceleme sonucunda gecikme veya işe gelmeme durumlarında para cezası kesen bir sistemin varlığı da ortaya çıktı. Samsung’dan yapılan açıklamada şu anda Çin’deki 144 tedarikçinin daha inceleme altında olduğu ve sürecin yıl sonundan önce tamamlanacağı duyuruldu. Samsung, önümüzdeki yıl da ülkedeki 249 tedarikçinin durumunun gözetim altında olacağını belirtti.

Şirket, fabrikalardaki mevcut sıkıntıları gidermek adına da bir takım düzeltici talimatlar yayınladı. Bu talimatlarda çocuk yaşta işçi çalıştırılmasına sıfır tolerans gösterileceğine yapılan vurgu dikkat çekti. Talimatlarda işe alımlarda yapılan ayrımcılığa son verilmesi istenirken, işçi sözleşmelerindeki düzensizliklerin giderilmesi ve sözleşmelerin bir kopyasının da işçilere verilmesi gerektiği belirtildi. İşçilere ceza kesen sistemin ortadan kaldırılmasını talep eden şirketin talepleri arasında güvenliğin arttırılması ve cinsel istismar ile tacize ilişkin bilgilendirme yapılması da yer aldı. En büyük sıkıntılardan biri olan fazla mesai zamanlarının azaltılmasına yönelik talimatlar da listede yer aldı.

İlgili >> Samsung Tomorrow

İLGİLİ HABERLER