Teknoloji

Samsung Çin’deki tedarikçilerinin çalışma koşullarında önemli sorunlar tespit etti

samsung chatgpt

samsung-logo-280514

Samsung kendisine çizdiği ve Vision 2020 adını verdiği gelecek planı çerçevesinde dünyada en iyi çalışma koşullarını sunan 10 şirketten biri olmayı hedefliyor. Ancak Güney Koreli elektronik devinin bu hedefe ulaşmadan önce ürünlerinin üretildiği tesislerdeki koşullarda önemli iyileştirmeler yapması gerekiyor. Şirketin 2014 Sürdürülebilirlik Raporu’nun hazırlık sürecinde 100 tedarikçisinde gerçekleştirdiği teftişler bu durumu net biçimde ortaya koyuyor.

Tedarikçilerin büyük çoğunluğunun Çin’deki resmi fazla mesai koşullarına uymadığı, yarısında 18 yaş altındaki çalışanların zararlı kimyasallarla temas ettiği, üçte birlik kısmındaysa çalışanlara kapsamlı bir sosyal güvence sunulmadığı ifade edildi. Denetlenen tesislerin 59 tanesinde yeterli güvenlik ekipmanlarının bulunmaması ve yeterli izleme yapılmaması, üç tanesinde belirlenen toz ve ses limitlerinin fazlasıyla aşılması, 33 tanesindeyse kanalizasyon ve atık yönetiminin düzgün gerçekleştirilememesi önemli sorunlar olarak göze çarpıyor.

Bu bulgular Samsung’un kendi fabrikalarındaki üzücü kazaların üzerine eklendiği zaman ortaya şirket için endişe verici bir tablo çıkıyor. Mevcut tabloyu iyileştirmek adına tedarikçilerinden daha iyi operasyon pratiklerini isteyen ve bu pratiklerin uygulanmasını zorunlu kılan Samsung, tedarikçilerine yangın söndürme ve tahliyesi gibi konuların temel eğitiminde de yardımcı oluyor. Samsung’un geçtiğimiz yıl içinde üretim tesislerinde Güney Kore Çalışma Bakanlığı tarafından belirlenen 1934 problemi düzelttiği belirtilirken, halihazırda fabrikaların sıkı bir eğitimden geçirilmiş 2000 müfettiş tarafından denetlendiği ifade edildi.

Şirketin üretim tesislerinin hiçbirinde belirlenen yaş limitinin altında bir işçinin çalışmamaması sevindirici bir gelişme olarak niteleniyor. Samsung satış hacmi nedeniyle çalışanların koşullarını iyileştirmeye öncülük etmeye en uygun şirketlerden biri olarak gösteriliyor. Güney Koreli şirketin üreticilerini belli bir standarda getirme konusundaki çalışmalarını Çin dışındaki üretim noktalarına da taşıması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER