Teknoloji

Samsung Çin akıllı telefon pazarında ilk sıradaki yerini korurken Apple altıncılığa geriledi

iPhone 5’in Çin pazarına da giriş yapacağı haberi geçtiğimiz hafta gemişti. Çin akıllı telefon pazarındaki son sıralamaya bakıldığı zaman şirketin iPhone 5’e olan ihtiyacı açıkça görülüyor. Apple Çin akıllı telefon pazarında altıncı sıraya gerilerken, Huawei’nin arkasına düştü. Apple’ın en büyük rakibi Samsung ise liderliğini sürdürüyor. Samsung’un hemen arkasında ise pazarın yerlilerinden Lenovo geliyor.

samsung-galaxy-s-iii-vs-iphone-4s-10

Apple, bu yıl üçüncü çeyreğine ait sonuçlarını açıklarken şirket pazar payı sıralamasında bir önceki çeyreğe göre iki sıralık bir gerilemeyi görmüştü. IDC tarafından sağlanan rakamlarda ise Apple’ın Çin’de üçüncü çeyrek sevkiyatlarının yüzde 10’un da altına düştüğü görülüyor. Apple’da yaşanan düşüşün aksine, Çin akıllı telefon pazarı bu dönemde 60 milyonu aşkın sevkiyat ile bir rekorun altına imza attı.

Tıpkı Türkiye’de olduğu gibi Çin’de de 14 Aralıkta piyasaya çıkacak iPhone 5’in Apple’ın pazar payını yeniden yükseltmesi bekleniyor. Listenin ilk iki sırasında yer alan Smasung ve Lenovo’yu sırasıyla Coolpad ve ZTE takip ediyor. Çin’de 1 milyardan fazla mobil telefon abonesi olması nedeniyle ülkedeki akıllı telefon pazarı oldukça hızlı bir biçimde büyüyor.

İlgili >> Reuters

İLGİLİ HABERLER