Teknoloji

Samsung Chromebook Plus Linux uygulamalarını desteklemeye başladı

samsung chromebook plusGoogle Chrome OS için Linux uygulama desteğini geçtiğimiz ay itibarıyla kullanıma sunmuştu. Söz konusu destekten ilk olarak sadece Pixelbook sahipleri yararlanabilmişti. Ancak Reddit’te yapılan paylaşımlar, Samsung Chromebook Plus’ın da Linux uygulamalarını çalıştırabildiğini gözler önüne seriyor.

Chrome OS için Linux uygulama desteği, tüm kullanıcılarda heyecan yaratacak türden bir özellik değil. Bu desteğe erişimin de çok kolay bir süreç olmadığını belirtmek gerekiyor. Chromebook sahiplerinin öncelikli olarak Chrome OS’in geliştiricilere özgü sürümüne geçiş yapmaları, ardından da beta veya deneysel olarak etiketlenen şeyleri aktif hâle getirmeleri isteniyor. Ardından da Terminal üzerinden Linux uygulamaları yükleniyor. Tüm bu sürecin ileride sadeleşmesi bekleniyor. Mevcut süreç, Google’ın henüz testlere devam ettiğini gösteriyor.

Linux uygulamalarının varlığı, Chrome OS’i daha esnek ve daha güçlü hâle getirebilir. Chromebook’lar Linux uygulamaları sayesinde programcılar için daha esnek cihazlar hâle gelecek olsa da, bunun için biraz daha beklemek gerekiyor. Google’dan yapılan açıklamada programcıların ihtiyaç duyduğu araçlar için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Samsung Chromebook Plus Linux uygulama desteği konusunda Chromebook pazarında öncülerden biri olsa da, bu dönüşümün ne kadar sürede tamamlanacağı ve ne hızla gerçekleşeceği belirsizliğini koruyor. Ancak mevcut işaretler, önceliğin 2017’nin yüksek profilli modellerinde olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER