Teknoloji

Samsung yeni Chromebook 4 ile Chrome OS’in dönüşümüne ayak uyduruyor

samsung chromebook 4

Samsung Chromebook 3‘ün çıkışının üzerinden neredeyse dört yıl geçmişken Güney Koreli şirketten beklenen duyuru geldi. Samsung Chromebook 4 ile yeni bir Chromebook arayanların karşısına dikkat çekici bir seçenek koyuyor. 11.6 inç ekranlı Chromebook 4’e 15.6 inç ekranlı Chromebook 4 Plus eşlik ediyor.

Chrome OS pazarında Chromebook 3’ün çıkışından bu yana çok şey değişti. Chromebook 4 de bu değişikliklerin önemli bir kısmını bünyesinde barındırmasıyla birlikte daha üst sınıf ve daha modern bir dizüstü bilgisayar imajı çiziyor. işlemci tercihini Intel Celeron N4000 serisinden yana kullanan Samsung, Chromebook 4’ün şarjı için de USB-C girişini kullanıyor.

11.6 inç ekranlı Chromebook 4’te bir adet USB-C girişi yer alıyor. 15.6 inç ekranlı modelde ise iki adet USB-C girişi mevcut. Bu girişler cihazın kenarları arasında paylaştırılmış. Her iki cihaz da kutularından 30W USB-C güç adaptörleriyle çıkıyor. USB-A ve kulaklık jakı ise Chromebook 4’lerin giriş kadrosunu tamamlıyor.

Samsung’dan yapılan açıklamada USB-C’nin sadece şarj için kullanılmadığının altı çiziliyor. 5 Gb/sn hızda veri transferini mümkün kılan USB-C girişi sayesinde Chromebook 4, bir 4K monitöre de bağlanabiliyor. Chromebook 4’ün kutusundan Android uygulamalarını çalıştırma desteğiyle çıkmasının bir artı olduğu da söylenebilir.

Hem Chromebook 4 hem de Chromebook 4 Plus için farklı konfigürasyon seçenekleri mevcut. Kullanıcılar 4 veya 6 GB LPDDR4 RAM ve 32 ya da 64 GB eMMC dahili depolama alanı seçenekleri arasında tercihte bulunabiliyor. Tüm versiyonlarda microSD kart yuvası mevcut. 11.6 inçlik modelin LED ekranı 1366 x 768 piksel çözünürlüğe sahip. 15.6 inç ekranlı modelde ise çözünürlük 1080p’ye yükseliyor.

Samsung Chromebook 4 için ne kadar ödemek gerekiyor?

Samsung’un verilerine göre, Chromebook 4 kullanıcılarına 12,5 saatlik bir pil ömrü sunuyor. Chromebook 4 Plus’ta ise bu süre 10,5 saate iniyor. Bu durumun temel sebebi, Samsung’un her iki modelde de aynı 39 Wh kapasiteli pili kullanması.

Samsung Chromebook 4, tıpkı selefi gibi, gösterişten uzak ancak işini yapan bir Chrome OS cihazı profili çiziyor. 229.99 dolarlık başlangıç fiyatı da dizüstü bilgisayarı uygun bir seçenek hâline getiriyor. Chromebook 4 Plus’ta başlangıç fiyatı 299.99 dolara yükseliyor. Her iki model de ABD’de Samsung.com ve Best Buy mağazalarında satışa sunulmuş durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER