Teknoloji

Samsung çeşitli Bixby özelliklerini kaldırıyor

samsung bixby
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, kamera uygulamasında kullanıcılara gösterilen bir bildirime göre, ekim ayının sonundan itibaren Bixby’nin bir dizi artırılmış gerçeklik özelliğini kullanımdan kaldırıyor. Android Police tarafından yayınlanan bir ekran görüntüsü; Yerler, Makyaj, Ev Dekorasyonu ve Stil özelliklerinin çok yakında Bixby Vision’da desteklenmeyeceğini gösteriyor.

Değişiklikten etkilenecek özellikler bir dizi farklı AR işlevleri sunuyordu. Yerler, gezinmeye yardımcı olmak amacıyla belirli bir yerdeki önemli noktaları, restoranları ve mağazaları vurgulamak için Samsung?un kamerasında üst üste yerleştirilmiş harita simgeleri içeriyordu. Makyaj bir Snapchat filtresine benzer şekilde sanal ruj, allık, göz farı ve diğer makyajları yüzünüze yerleştiriyordu. Ev Dekorasyonu, bir eve yerleştirilebilecek sanal mobilyalar ve aletler sağlıyordu. Stil ise kullanıcıların denemesi için sanal güneş gözlükleri sunuyordu.

Ancak Android Police’in de belirttiği gibi, bu kaldırma işlemleri Bixby’nin şu anda sunduğu tüm artırılmış gerçeklik özelliklerini kapsamıyor. Platform, saydıklarımıza ek olarak gerçek zamanlı bir çeviri özelliğinin yanı sıra, kamera tarafından görülen metni okuyarak görme engelli kullanıcılara yardımcı olmayı amaçlayan hızlı okuyucu gibi erişilebilirlik seçeneklerini de içeriyor. Bunlar Samsung’un kararından etkilenmiyor gibi görünüyor.

İlk olarak 2017’de Samsung Galaxy S8 ile birlikte tanıtılan Bixby, Samsung’un Google Asistan ve diğer Google artırılmış gerçeklik hizmetleriyle rekabet etme girişimi olma özelliğini taşıyor. Güney Koreli üretici, sanal asistanını agresif bir şekilde pazarladı ve onun için Android telefonlarına özel Bixby düğmeleri bile ekledi. Bununla birlikte Samsung, Android üreticisinin kendi hizmetlerini cihazlarında daha belirgin bir şekilde göstermek için Google ile görüşmelerde bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER