Teknoloji

Samsung CES 2023’ten neler beklememiz gerektiğini paylaştı

samsung ces 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, 5-8 Ocak 2023 tarihlerinde ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenecek olan, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2023 için özel bir yazı yayınladı. Samsung Electronics Ses ve Görüntü Sistemleri İş Birimi Başkanı Jong-Hee (JH) Han, CES 2023 öncesi sergileyecekleri yeni teknolojiler ve gelecek planlarıyla ilgili yazısında, şirketin geleceğin teknolojileriyle ilgili planlarını ve Samsung CES 2023 standında görülebileceklerle ilgili ipuçlarını paylaştı. 

Han, sürdürülebilir bir gelecek inşa etme konusundaki endişelerin giderek arttığını vurguladığı makalesinde, “Artık teknolojiden piyasalara veya tüketicilere uzanan her konuda değişimin devam ettiği, bilinmeyen sularda yol almak zorundayız. Bunun yanında bir de pandemi ve küresel ekonominin belirsizliklerinin getirdiği zorluklarla karşı karşıyayız. Tüketici elektroniği, bilgi ve iletişim teknolojilerinin küresel lideri olarak, kullanıcılara bireysel anlamda değer katan ve onları geliştiren yeni deneyimler sunma sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. İşte bu nedenle Samsung olarak, sürdürülebilir inovasyonu faaliyetlerimizin temel değeri ve en önemli unsuru olarak belirledik. Ocak ayında gerçekleştirilecek CES 2023 etkinliğinde de ‘Birbirine Bağlı Dünyamıza Rahatlık Getirme’ söylemiyle yola çıktığımız planlarımızı ana hatlarıyla sunacağız. Daha sürdürülebilir ve refah dolu bir gelecek inşa etmek için hep birlikte çıkacağımız yolculuğu paylaşacağız.” dedi.

Sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Jong-Hee (JH) Han, “Samsung olarak, CES 2023’te kullanıcıların evlerindeki akıllı cihaz ekosisteminin daha kusursuz bir biçimde entegre olduğu yapay zeka özellikleri ile donatılmış yeni SmartThings geliştirmelerimizi tanıtacağız. SmartThings deneyimini daha da geliştirmek, kişiselleştirilmiş bağlantılı deneyimler sunmak için sektörümüzden çeşitli iş ortaklarımızla yakın işbirlikleri kuruyoruz. İnsanların gündelik yaşamında karşılaşabildikleri zorlukların ve sorunların çözümüne yönelik teknolojiyle neler yapılabileceğini araştırıyoruz. Ayrıca, sürdürülebilir niteliğe sahip, yenilikçi teknolojilerle donatılmış ürünler geliştirerek, sürdürülebilirlik ve inovasyonu ortak noktada buluşturuyoruz.” şeklinde görüş belirtti.

Bu yıl eylül ayında açıkladıkları yeni çevre stratejisiyle önemli bir adım attıklarını belirten Han, “Yeni çevre stratejimizle, ultra düşük güç tüketimine sahip yarı iletkenler (çip) ve enerji verimliliği sağlayan ürünler gibi yenilikçi teknolojilerle ilgili planlarımızı aktardık. Ayrıca, 2050 yılına kadar karbon emisyonumuzu net sıfıra indirme hedefimizi de açıkladık. Dünyanın önde gelen küresel şirketleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla, Asya Temiz Enerji Koalisyonu’nun (ACEC) danışma kuruluna dahil olduk. Bu yıl, Kasım ayında düzenlenen COP27 BM İklim Değişikliği Konferansı’nda, Yarı İletkenler İklim Konsorsiyumu’na (SCC) kurucu üye olarak dahil olduk. Böylelikle, çip endüstrisinin genel sera gazı emisyonlarının düşürülmesine yönelik teknolojilerin geliştirilmesine katkı sunacağız. Yeşil teknoloji startup’larının desteklenmesine yönelik planlar belirlemeyi ve uygulamayı da amaçlıyoruz. Kullanıcılarımızı yalnızca Samsung ürünlerini kullanarak sürdürülebilir bir gelecek inşa etme yönünde teşvik ederek, hiper-bağlantı çağının geleceğini tasarlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER