Teknoloji

Samsung’un çerçevesiz TV’sinin çıkışı yaklaşıyor

samsung 8k qled tv 5g display

Samsung çerçevesiz TV çıkarma konusundaki sözünü çok yakında gerçeğe dönüştürecek gibi görünüyor. The Elec sitesinde yer alan habere göre, Güney Koreli şirket CES 2020’de sıfır çerçeveli TV’sini çıkarmaya hazırlanıyor. Samsung’un TV’nin geniş ölçekli üretimine ise şubat ayında başlayacağı söyleniyor.

Çerçevesiz TV’ye dair detaylar şu an için tam olarak bilinmiyor. Ancak iddialara göre, tasarımda panel ve ana gövde birbirine daha yakın duracak. Böylelikle 65 inçlik panelin etrafındaki çerçevelerden kurtulmanın mümkün olacağı belirtiliyor.

Samsung’dan şimdilik konuyla ilgili olarak resmi bir işaret gelmiş değil. Dolayısıyla bu iddiaya biraz mesafeli yaklaşmakta fayda var. Yine de, ortada bu iddianın bir spekülasyondan fazlası olduğunu düşündürecek çeşitli işaretler mevcut.

Samsung’un bu konuda yaptığı çalışmalara ek olarak, şirketin “Zero Bezel” (Sıfır Çerçeve) markasının ticari haklarını satın alması, bu yöndeki hazırlıkların bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Buna ek olarak, Samsung’un genellikle TV alanındaki yeniliklerini de CES fuarında tanıtmayı seçtiğini belirtmekte fayda var.

Samsung çerçevesiz TV ile 8K dönemine avantajlı girebilir

Samsung’un çerçevesiz TV’lerinin fiyat etiketinde yüksek rakamların yazacağını söylemek çok yanlış bir tahmin olmayacaktır. 8K çözünürlüğün yaygınlaşacağını düşünerek buna uygun bir işlemci geliştiren Güney Koreli şirket, 8K çözünürlüğü şık ve yenilikçi bir tasarımla sunarak bu döneme avantajlı bir şekilde yapabilir.

Samsung’un CES kapsamında düzenleyeceği etkinliğin duyurusunda da yeni TV konusunda somut bir ipucu yer almıyor. Şirket sadece boş bir çerçeve içinde “The Age of Experience” (Deneyim Çağı) sloganını kullanarak heyecanı artırmaya çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER