Teknoloji

Samsung çentikli akıllı telefon tasarımlarının patentini alıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung centikli akilli telefonGeçtiğimiz şubat ayının sonunda tanıtılan Samsung Galaxy S9 ve S9+, akıllı telefon pazarında son zamanların modası olan çentikli ekrandan uzak durmuştu. Güney Koreli şirket çentik yerine son derece ince üst ve alt kenar çerçevelerini tercih etmişti. Samsung çentikli akıllı telefon furyasına kapılmayan tek Android cihaz üreticisi gibi görünmüştü.

Ancak bu görüntü biraz kısa ömürlü olacağa benziyor. Samsung tarafından yapılan tasarım patenti başvuruları, şirketin çentikli akıllı telefonları seçenekleri arasında tuttuğunu gösteriyor. Patent başvurusunda yer alan çizimlere göre, ekranın üst kısmındaki çentikte ön kamera, ahize ve sensörler bulunuyor.

Samsung çentikli akıllı telefon patentinin işaret ettiği dikkat çekici başka noktalar da bulunuyor. Güney Koreli şirket, akıllı telefonlarında kulaklık jakına yer verme isteğini biraz daha sürdürecek gibi görünüyor. Patent dosyasındaki çizimlerde de telefonun alt kenarında kulaklık jakının yer aldığı görülüyor.

Buna ek olarak, hâli hazırda arka panelde yer alan parmak izi tarayıcısına çizimlerde rastlanmıyor. Bu durum, Samsung’un tarayıcıyı ekranın içine entegre etme hedefinden vazgeçmediği anlamına geliyor. Söz konusu tasarımın S10 veya başka bir telefonda uygulanıp uygulanmayacağını görmek içinse sabırlı olmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER