Teknoloji

Samsung çalıntı televizyonları uzaktan devredışı bırakabiliyor

samsung tv

Samsung çalıntı olduğu tespit edilen televizyonlarını uzaktan devredışı bırakabildiğini açıkladı. “Televizyon Engelleme Özelliği” adını taşıyan bu özelliğin, Güney Afrika’da geçtiğimiz ay gerçekleşen sokak olayları sırasında yaşanan bir depo hırsızlığının ardından devreye alındığı belirtildi.

Samsung’un açıklamasında, bu özelliğin tüm televizyonlarda ön yüklü olarak sunulduğu ifade edildi. Şirket, böylelikle televizyonların yasal sahipleri tarafından kullanımının koruma altına alınmasının amaçlandığını belirtti.

Özelliğin kapsama alanının ise belirsiz olduğu söylenebilir. Samsung’un açıklaması, temel odak noktasının büyük ölçekli hırsızlıkları engellemek olduğunu düşündürüyor. Bireysel kullanıcıların bu imkandan yararlanıp yararlanamayacağı konusunda net bir bilgi verilmiş değil.

Televizyon Engelleme Özelliği’nin kullanılabilmesi için Samsung’un cihazın seri kodunu bilmesi gerekiyor. Televizyon internete bağlandığında Samsung sunucuları üzerinden tüm cihaz fonksiyonları otomatik olarak devredışı bırakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER