Teknoloji

Samsung C-Lab yapay zekâ projeleriyle CES 2019’a çıkarma yapacak

samsung c-lab

Samsung C-Lab (Creative Lab) adını taşıyan birimiyle sıra dışı proje ve çözümler üzerinde çalışmayı sürdürüyor. C-Lab, 2019’un ilk günlerinde kapılarını açacak olan CES 2019‘da da bu yeni projelerden bazılarını sergilemeye hazırlanıyor. C-Lab’in CES 2019’da sergileyeceği yeni projelerin odak noktasında yapay zekâ bulunuyor.

Samsung’da başkan yardımcısı ve Yaratıcılık & İnovasyon Merkezi’nin şefi olarak görev yapan Inkuk Hahn, C-Lab’in CES 2019’da sergileyeceği projelerle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Video içerik oluşturma, parfüm yapma ve daha pek çok alanda yapay zekâ teknolojisinden yararlanan, gelecek vadeden C-Lab projeleri sergileyeceğiz. Günlük yaşamlarımızla derinden bağlantılı olan bu projelerle CES 2019 katılımcılarının dikkatini çekmeyi amaçlıyoruz.”

Bu projelerden birisi MEDEO adını taşıyor. MEDEO ile kullanıcılar aynı anda hem video kaydedip hem de video düzenlemesi yapabiliyor.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”yGn8z58rZ84″]

C-Lab’in CES 2019’a getireceği bir diğer proje ise PRISMIT. PRISMIT, kullanıcıları için olaylar doğrultusunda şekillenen zaman akışları oluşturuyor. Bu sayede kullanıcıların haberleri tek bakışta anlaması mümkün hâle geliyor. En popüler veya güncel makaleler yerine kullanıcıların bir olayın arka planını ve bağlamını da anlamasını sağlayacak bağlantılar eşliğinde haber hikayeleri sunulacak.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”UVckSooAMEs”]

Samsung’un CES 2019’da sergileyeceği en ilginç C-Lab projelerinden birisi de Girin Monitor Stand. Söz konusu monitör, kullanıcılarını vücut duruşlarını düzeltme konusunda teşvik ediyor. Kullanıcıların duruşunu gerçek zamanlı biçimde takip eden monitör, böylelikle duruşu düzeltmek için doğal bir eğitim verilmiş oluyor.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”KZ0ClW6wh_c”]

Samsung C-Lab, 8 Ocak 2019’da başlayacak olan CES 2019’da toplamda 8 proje sergileyecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER