Teknoloji

Samsung C-Lab sanal ve artırılmış gerçeklikte gaza basıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung c-labSamsung C-Lab adını taşıyan şirket içi kuluçka merkezinden oldukça ilginç projeler çıkarmıştı. Bel çevresinin kalınlığını ölçen Welt isimli akıllı kemer ve parmak ucunu bir telefon ahizesi olarak kullanmayı mümkün kılan Tiptalk, C-Lab imzalı ürünler arasında öne çıkıyor.

Samsung, kuluçka merkezinden çıkacak yeni projelerde ise odak noktasını sanal ve artırılmış gerçekliğe çevirmişe benziyor. C-Lab çatısı altında geliştirilen dört yeni proje, ilk olarak önümüzdeki hafta başlayacak 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2017) gözler önüne çıkacak.

samsung-c-lab-relumino-210217Bu projelerden biri Relúm?no adını taşıyor. Gear VR için bir görsel yardım uygulaması olarak nitelenen proje, görme engellilere okumalarında yardımcı olmayı amaçlıyor. Uygulama, görme engellilere televizyon izleme konusunda da yardımcı olmayı vadediyor.

C-Lab bünyesinden çıkan bir diğer proje ise hem sanal hem de artırılmış gerçekliği destekleyen güneş gözlüğü Monitorless. Bilgisayara veya telefona bağlanan Monitorless, cihazları artırılmış ya da sanal gerçeklikle kullanmayı mümkün kılıyor.

VuildUs da C-Lab çatısı altında geliştirilen yeni uygulamalar arasında bulunuyor. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar satın alacakları bir mobilyanın evlerinde nasıl görüneceğini önceden görebiliyor. Mesafe ve derinlik ölçümünü 360 derece kamerayla yapan uygulama, sanal gerçeklik cihazlarıyla uyumlu olarak çalışabiliyor.

samsung-c-lab-travrer-210217360 derece video platformu traVRer ise kullanıcılarına gerçek bir seyahate çıkmadan önce veya seyahatin sonrasında “gerçekçi bir sanal tatil deneyimi” vadediyor. Uygulamanın arayüzünde sanal olarak gezilen yere dair bilgiler de sunuluyor.

Samsung C-Lab zamanın ruhundan geri kalmamış gibi görünüyor

Sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamalarına verilen ağırlık, Samsung’un kuluçka merkezinin zamanın ruhunu yakından izlediğini gösteriyor. Bu uygulamaların asıl kapasitesini görmek içinse MWC 2017’ye kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER