Teknoloji

Samsung C-Lab yeni projelerini CES 2018’de sergileyecek

samsung c-labSamsung C-Lab adıyla da bilinen Creative Lab isimli biriminin altında yenilikçi ürün ve teknolojiler geliştirmek için çalışmalar yapıyor. C-Lab bünyesinde geliştirilen ürünleri dönem dönem sergileyen şirket, Las Vegas’ta gerçekleştirilecek CES 2018’de de C-Lab’de hazırlanan yenilikçi ürünleri gözler önüne çıkaracak.

C-Lab’in CES 2018’de sergileyeceği üç projeden biri olan Relumino, Samsung’un faaliyetlerini yakından izleyenlere en tanıdık gelecek çalışma olarak tanımlanabilir. Modifiye edilmiş bir Gear VR başlığı şekline giren Relumino, görme konusunda sıkıntı yaşayanlara bilgisayar görüşü ve görüntüleme desteğiyle yardımcı olacak. Relumino’yu geliştiren ekip, gelecekte cihazın bir güneş gözlüğü gibi görünmesini amaçlıyor.

Sound-Ray veya kısa ismiyle S-Ray ise işitme konusunda yardım vadediyor. Yönlendirme seslerini daha tüketici dostu formlarda sunmayı amaçlayan sistem, bunun için kolyelerden, akıllı telefon kılıflarından ve küçük kutlardan yararlanabilmeyi hedefliyor. S-Ray, hem ortam sesinin rahatlıkla duyulabilmesini hem de ses başkalarına gitmeden müzik dinlenebilmesini amaçlıyor.

C-Lab’in CES 2018’de sergileyeceği diğer proje ise GoBreath ismini taşıyor. Tıbbi bir çözüm olan GoBreath, bir uygulamayı ve bir bulut servisini birleştiriyor. GoBreath, doktorlara hastalarını izlemelerinde ve gerektiği takdirde onlarla iletişim kurmalarında yardımcı oluyor.

Samsung C-Lab projelerini girişime dönüştürüyor

Samsung C-Lab projelerini kendisi üretmek yerine bağımsız bir girişim altında hayata geçirmeyi tercih ediyor. Dolayısıyla CES 2018 bu projelerin ihtiyaç duydukları destekçileri ve yatırımcıları bulabilmesi için uygun bir mecra gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER