Teknoloji

CES 2022’de sergilenen çeşitli ilginç Samsung C-Lab girişimleri

Samsung, CES 2022 için, güvenlik özelliklerini destekleyen ek giyilebilir teknolojilerin tanıtımını yapan evcil hayvan ve bebek teknolojisini içeren yeni bir C-Lab girişim serisini açıkladı.

C-Lab, “kurum içi girişim programı” olan C-Lab Inside ve Samsung’un “girişim hızlandırma programı” olan C-Lab Outside olarak ikiye bölündü. 2012’de kurulan C-Lab Inside kuluçka programı, çalışanları girişimlerini hayata geçirmeye ve deneysel projeler üzerinde çalışmaya teşvik ediyor. Program C-Lab Outside programının oluşturulmasıyla birlikte 2018’de genişledi. CES 2022’de test alma teknolojisinden bebek sağlığı teknolojisine kadar değişen projelerle dört dahili program sergilenecek.

İşte bazı dikkat çekici projeler:

DearBuds (Outside)

samsung c-lab dearbuds

DearBuds, kulaktaki nemi takip eden Bluetooth kulaklık benzeri bir kulak cihazı. İzlemeye ek olarak, cihazın içindeki teknoloji, kulak kanalınızın nemini almak için ışık ve ısı vererek kulağınızı temizleyebilir. Kulak cihazlarını tutan kılıf, kulaklarınızın ne kadar nemli olduğunun bir okumasını sağlar.

Innovision (Inside)

samsung c-lab innovision

Innovision, bebeklerde göz gelişimini ve şaşılığın olası semptomlarını, bir göz hiza bozukluğunu izlemeye yardımcı olmak için tasarlanmış bir uygulama.

Prinker Korea, Inc. (Outside)

samsung c-lab prinker

Prinker, telefonunuzda tasarımı seçerek, cildinize astar püskürterek ve cildinize yazdırarak geçici bir dövme oluşturmanıza olanak tanıyan bir mobil uygulama ve cihaz birleşik deneyimi.

Petnow (Outside)

petnow samsung c-lab ces 2022

Petnow, köpeklerinizi tanımlamak için burun izini kullanmanıza olanak tanıyan bir köpek biyometri uygulaması. Uygulamanın, sahiplerini çipler gibi izleme aygıtlarının “endişesinden” kurtardığı söyleniyor.

Tooning (Outside)

tooning samsung c-lab ces 2022

Tooning, kullanıcıların karakterlerine hareketler tasarlayıp uygulayabilecekleri bir AI çizgi film yapımcısı. Bu karakterler sunumlar, çevrimiçi kampanyalar v.b. işleri sunabiliyor.

Yukarıdakilere ek olarak, C-Lab’ın katılımcıları arasında, bakıcıların bebek bezi aktivitesini ve hareketini izlemesine izin verecek bir bebek bezi sensörü olan MECS (Monitor Elderly Care System) gibi sağlık teknolojisi uygulamaları ve kedilerinin sağlığını mobil cihazlarında kişiselleştirmelerine yapay zekâ teknolojisi yardımıyla izin veren PurrSong gibi sağlık ve evcil hayvan bakımıyla kesişen uygulamalar da var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER