Teknoloji

Samsung C-Lab şemsiyesi altında geliştirilen altı yeni projeyi duyurdu

samsung chatgpt

samsung-logo-280514Samsung bu yıl içinde şirket çalışanlarının kreatif projelerini desteklemek amacıyla geliştirdiği C-Lab isimli girişimini hayata geçirmişti. Bu girişim çerçevesinde geliştirilen ilk ürünlerden biri olan Welt isimli akıllı kemer için Kickstarter üzerinden fon toplanmış ve kemer ön siparişe çıkmıştı. Açılan bu yoldan yeni ürünlerin de geçmesini isteyen Samsung,yaşadığı sıkıntılara rağmen C-Lab kapsamındaki ürün portföyünü genişletme çalışmalarını sürdürüyor. Hem donanımı hem de yazılımı kucaklayan Samsung C-Lab çatısı altında akıllı kasketlerden gelişmiş sanal bebeklere kadar uzanan farklı ürünler geliştirdi.

samsung c-labC-Lab’in yeni projeleri giyilebilir ürünleri, akıllı evleri ve çocukları hedefliyor. Bir tür müzik uygulaması olan HumOn! kullanıcıların mırıldandıkları melodileri müzikal anlamda düzenlenmiş bir forma sokuyor.Waffle ise kullanıcıların arkadaşlarının duvarına resim çizebildiği bir tür sosyal ağ niteliği taşıyor.

samsung c-lab Akıllı saat ve fitness takip cihazları konusunda uzmanlığı bulunan Samsung, çocuklar için ItsyWatch isimli bir ürün geliştirdi. ItsyWatch’u akıllı saatten ziyade bir tür sanal bebek olarak nitelemek mümkün. Çocuklardan sanal bebeklerini yetiştirmeleri isteniyor. ItsyWatch aynı zamanda ebeveynlerin çocuklarını izlemeleri sağlanıyor. Samsung’dan yapılan açıklamada ItsyWatch ile aile üyeleri arasındaki duygusal bağın kuvvetlendirileceği belirtildi. Bunun nasıl gerçekleştirileceği konusunda ise bilgi verilmedi.

samsung c-labC-Lab çatısı altından çıkan diğer ürün ise Ahead adını taşıyor. Bisiklet ve kayakla ilgilenenler için bir tür akıllı kasket olan Ahead, müzik dinleme ve gelen aramaları yanıtlama gibi konularda eller serbest kontrol imkanı veriyor.

samsung c-labBir diğer proje olan LiCon ise Nesnelerin İnterneti cihazlarının yönetiminde kullanılıyor. LiCon standart uzaktan kumanda uygulamalarından farklı olarak cihaza göre kendisini ayarlıyor. Akıllı telefonun kamerasıyla cihazın fotoğrafını çekilmesinin ardından LiCon fotoğrafı analiz ediyor ve yapması gereken görevi uygulamaya koyuluyor.

samsung c-labFITT360, Samsung C-Lab bünyesinden çıkan yeni ürünlerin en ilginci olarak tanımlanabilir. Bir tür saç bandı olan FITT360 ile elleri kullanmadan 360 derece fotoğraf ve video çekimi gerçekleştirilebiliyor. Gizlilik endişelerini getirmesi muhtemel olsa da, füturistik görüntüsüyle FITT360 fazlasıyla ilgi çekiyor.

Samsung C-Lab ürünleri henüz piyasaya çıkmaya hazır değil

Söz konusu ürünlerin hiçbiri en azından şu an için piyasaya çıkacak durumda değil. Bu ilginç fikirleri önce kamuoyuyla paylaşan Samsung, kamuoyunun vereceği tepki doğrultusunda ürünleri piyasaya çıkarıp çıkarmayacağı konusunda bir karara varacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER