Eğlence

Samsung bulut tabanlı oyun servisleri için Gaikai ile işbirliğine gidiyor

Bulut tabanlı oyun servislerinin adını giderek daha fazla duymaya başladık ve bu servisler giderek yaygınlaşan akıllı TV’ler için uygun ortam olarak görülüyor. İki büyük TV üreticisi bu servislerde potansiyel görmüş olmalı ki o alanda yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Samsung, akış tabanlı oyun servisi sunan Gaikai ile bir iş ortaklı yapacağını duyurdu. İkili, “Samsung Cloud Gaming” adı verilen bir servisi faaliyete geçirecek ve bu servis Samsung’un 2012 model LED 7000 serisi ve sütünde yüklü olarak bulunacak. Cloud Gaming servisi için en azından ABD’de çok yakında beta test kullanıcıları kabul edilmeye başlanacak, ancak servisin ne zaman faaliyete geçeceği ve içinde ne tür oyunların bulunacağı şu an için bilinmiyor.

Samsung iş yapar da vatandaşı LG boş durur mu? Diğer Güney Koreli de Gaikai’nin rakibi OnLive ile işbirliği yapacağını duyurdu. Aslında LG geçen CES’te Gaikai ile bu alanda işbirliği yapacağını duyurmuştu, ancak o zamandan beri pek bir gelişme olmamıştı. Belki de LG sadece bir şirket ile yetinmeyip iki şirketin desteğinden yararlanmayı uygun gördü. Bu arada LG ve Samsung bir taraftan en iyi entegre oyun sistemini geliştirmeye çalışırken bir yandan da Gaikai’dan elde edecekleri desteği düzgün bir şekilde paylaşmak zorunda kalacak.

Bakalım bu girişimler sonucunda oturma odasında LG ve Samsung TV’lerin karşısına geçenler herhangi bir oyun konsoluna ihtiyaç duymadan düzgün bir oyun keyfi yaşayacak mı, yaşayacaksa ne zaman? Bu soruların cevabını zamanla göreceğiz.

İlgili – Yahoo GlobalNewswire

İLGİLİ HABERLER