Teknoloji

Samsung bükülebilir akıllı telefonlarını önümüzdeki yılın başlarında tanıtabilir

samsung oled

samsung bukulebilir telefonSamsung bükülebilir OLED ekrana sahip iki akıllı telefonunu önümüzdeki yılın başında piyasaya sürebilir. Bloomberg’de yer alan habere göre, söz konusu telefonlardan birinin ekranı katlanarak tarı boyuta indirilebilecek. Diğerinde ise 5 inç ekran “açılarak” 8 inç bir tablet paneline dönüşecek. Telefonların şubat ayında Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde resmiyet kazanabileceği ifade ediliyor.

Bloomberg’in haberinde Samsung’un Galaxy Note serisinde 6 rakamını atlayarak Galaxy Note 7’ye geçiş yapacağı ve böylelikle serinin numarasını Galaxy S serisiyle eşitleyeceği iddiasını destekleyecek bilgiler de yer alıyor. “Project Valley” kod ismiyle geliştirilen bükülebilir telefonların Galaxy S serisine dahil olmayacağı bilgisine de haberde rastlanıyor.

Samsung geçtiğimiz ay San Francisco’da düzenlenen SID Ekran Haftası’nda sarılabilir OLED ekran çalışmasını gözler önüne çıkarmıştı. Uzun süredir farklı ekran konseptleri üzerinde çalışmalar yapan Güney Koreli elektronik devinin bu çalışmalarını somut ürünlere dönüştürmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Apple ve Samsung arasındaki rekabetin dozunun 2017’de artması öngörülüyor. Project Valley telefonlarının yükselen rekabet ortamında Samsung’a avantaj getirebileceği belirtiliyor. Apple’ın ise 2017 model iPhone’da çerçevesiz bir tasarıma ve OLED ekran teknolojisine geçmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER