Teknoloji

Samsung Buds önümüzdeki yıl Apple AirPods’a rakip olabilir

samsung buds

Apple‘ın hafif ve kolay taşınabilir bir kulaklık arayanlara AirPods‘u sunuyor. Google‘ın portföyünde bu ihtiyaca yönelik olarak Pixel Buds bulunuyor. Huawei ise yakında Freebuds 2 Pro‘yu tanıtmaya hazırlanıyor. Samsung, hâli hazırda “Samsung Buds” adıyla anılan kulaklığıyla bu rekabet ortamındaki yerini alacak gibi görünüyor.

Güney Koreli şirketin portföyünde hâli hazırda Gear Icon X gibi bir seçenek mevcut. Ancak bu ürün, pozitif yorumlara rağmen, tüketicilerin ilgisini çekememişti. Samsung’un yaptığı son ticari marka başvurusu, şirketin Gear Icon X ile yaşadıklarından yılmadığını ve kulaklık pazarında yeni bir alternatif sunmaya hazırlandığını gösteriyor.

Hâli hazırda Samsung cephesinden resmi bir açıklama gelmediği için yapılan yorumlar bir varsayım olmaktan öteye gitmiyor. Ancak marka değişikliği, Samsung’un son zamanlarda uyguladığı stratejiye uygun bir hamle niteliği taşıyor. Şirket geçtiğimiz ay tanıttığı akıllı saatine Gear S yerine Galaxy Watch ismini vermişti. Yapılan ve yapılması muhtemel isim değişiklikleri, Samsung’un Gear markasını kullanmayı yavaş yavaş bırakacağını düşündürüyor. Bu doğrultuda Gear VR sanal gerçeklik başlığının yeni versiyonunun da Galaxy VR adını taşıyabileceği ifade ediliyor.

Samsung Buds ile kullanıcılara ne gibi yenilikler sunulacağı henüz bilinmiyor. Geçtiğimiz yıl olumlu geri dönüşler alan Samsung’un yine etkileyici bir ürün çıkarması sürpriz olmayacaktır.

Samsung Buds için henüz ortada somut bir işaret bulunmuyor. Dolayısıyla tanıtım tarihi konusunda da kesin bir şey söylenemiyor. Ancak marka başvurusunun zamanlaması, Samsung’un kulaklığı şubat ayında Galaxy S10 serisi telefonlarla birlikte tanıtabileceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER