Teknoloji

Samsung bu yıl piyasaya sürmeyi hedeflediği 55 inç OLED HD TV’sini gösterdi

Samsung, geçen yıl beklenen OLED HDTV’sini piyasaya çıkarma konusunda LG ile sıkı bir rekabet yaşamıştı, ancak her iki şirket de ürünlerini 2012 içinde piyasaya süremedi. LG, yılın hemen başında 55 inç OLED TV’si için piyasaya sürme planlarını açıklamaya başladı. Samsung ise CES 2013’te KNF559500 model numaralı OLED TV’sini yeniden sergiledi, ancak yine fiyatı veya ne zaman çıkacağını açıklamadı.

Dört çekirdekli CPU, beş panelli Smart Hub ve bunun altında uygulamalar, tavsiyeler ve hareket kontrolü gibi bu yılın üst sınıf HDTV serilerindeki özellikleri barındıran bu OLED TV’yi farklı kılan olay hiç şüphesiz barındırdığı panel. Kendinden yayılımlı RGB alt pikseller yardımıyla gerçek siyahlar, saf beyazlar sunan bu ekran renklerin solmuş veya bozulmuş görünmesinin önüne geçiyor. Bu HDTV’ye has olan bir diğer ayrıntı da Multi-View adı verilen ve uygun 3D gözlükler yardımıyla iki kişinin aynı ekranda farklı içerikler izlemesini sağlayan özellik. Oyun oynarken ekranda iki farklı görüntünün her bir oyuncuya gözlükler sayesinde tek tek iletilmesine yabancı değiliz, ancak Samsung’un uygulaması bundan biraz daha farklı gibi görünüyor.

Samsung’un bu yıl piyasaya çıkması beklenen OLED TV’si belki çözünürlük anlamında bir gelişim sunmuyor, ancak görüntü kalitesi açısından yepyeni bir deneyim yaşatacak gibi görünüyor.

İlgili >> Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER