Teknoloji

Samsung Blade Bezel’da kamerayı ekranın altına yerleştiriyor

samsung blade bezel

Samsung cephesinde gözler bugün gerçekleştirilecek Galaxy S21 tanıtım etkinliğine çevrilmiş durumda. Ancak şirket sessiz sedasız başka bir duyuru yaptı. Samsung, Blade Bezel adını verdiği dizüstü bilgisayarını duyurdu.

Blade Bezel’de Samsung Display tarafından geliştirilen bir OLED ekran bulunuyor. Dizüstü bilgisayarın web kamerası, bu ekranın içinde yer alıyor. Bu da Blade Bezel’i Samsung’un ürün portföyünde özel bir yere koyuyor. Samsung daha önce hiçbir ürününde kamerayı ekranın içine yerleştirmemişti. Şirket tarafından paylaşılan tanıtım videosunda da Blade Bezel’in ekranına odaklanılıyor.

Blade Bezel’in OLED paneli 1 mm. kalınlığında ve tartıda 130 gram çekiyor. Çerçevelerin çıkarılması sayesinde dizüstü bilgisayarın ekran kasa oranının yüzde 93 seviyesine çıktığı belirtiliyor. Samsung dizüstü bilgisayarın detaylı boyut bilgilerini paylaşmasa da; ince, hafif ve kolay taşınabilir bir cihazla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

Samsung Blade Bezel ile hayata geçirdiği ekran içi kamera teknolojisi üstünde bir süredir çalışıyor. Ancak ilk olarak bir dizüstü bilgisayarın tercih edilmesi, Samsung’un henüz bu teknolojiyi telefonlarda kullanmaya hazır olmadığını düşündürüyor. Şirketin Galaxy Z Fold 3’te söz konusu teknolojiye yer verebileceği söylentiler arasında yer alıyor. Bu söylentinin doğru olup olmadığını görmek içinse yılın ikinci yarısını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER