Teknoloji

Samsung Bixby’yi geliştirmek için yapay zekâ şirketi Fluenty’yi satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung bixbyYapay zekâ tabanlı dijital asistanlar, teknoloji dünyasının yeni gözdesi konumunda. Pazardaki rekabetin dozu her geçen gün yükseliyor. Samsung Bixby ile boy gösterdiği bu pazarda kendisini geliştirmek ve avantaj sağlamak için yeni adımlar atmayı sürdürüyor.

Güney Koreli şirketin bu doğrultudaki son hamlesi ise Fluenty’yi satın almak oldu. Fluenty tarafından geliştirilen yapay zekâ tabanlı sohbet botu, İngilizce ve Korece sorulan sorulara akıllı yanıtlar verebiliyor. Facebook Messenger ve WhatsApp gibi servislere entegre edilebilen bir uygulama geliştiren Fluenty, sohbetlerin bağlamdan kopmadan, doğal biçimde sürdürülmesini mümkün kılıyor.

Gmail’in otomatik yanıtlama aracına benzer biçimde işleyen Fluenty, gelen mesajı okuduktan sonra yanıt verilirken kullanılabilecek uygun seçenekler sunuyor.

Samsung geçtiğimiz yıl da ABD merkezli yapay zekâ platformu Viv’i satın almıştı. Viv, Apple’ın dijital asistanı Siri’nin geliştiricileri tarafından kurulmuştu.

Samsung Bixby’nin farkı kapatması için çalışıyor

Bixby’nin dijital asistanlar arasındaki rekabette yeni olduğu yadsınamaz bir gerçek. Viv ekibinin platformun mevcut versiyonunda bir katkısı olmadığı da biliniyor. Samsung Bixby’yi geliştirmek ve rakipleriyle arasındaki farkı kapatmak için başka şirketlerin uzmanlığından da yararlanmayı amaçlıyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER