Teknoloji

Samsung Bixby TV mart ayında tanıtılabilir

Samsung Bixby TV
Görsel: The Verge

Samsung dijital asistanı Bixby’yi 2017’de tanıttığı Galaxy S8 ve S8+ ile kullanıma sunmuştu. Dijital asistanını akıllı telefonların da ötesine taşımayı isteyen şirket, bu konuda ilk adımı televizyonlarla atacak gibi görünüyor. Samsung Bixby TV’nin mart ayında New York’ta gerçekleştirecek bir etkinlikte tanıtılacağı söyleniyor.

Samsung Bixby’yi televizyonlara ve diğer ev ürünlerine yerleştirme konusundaki planlarını CES 2018’de duyurmuştu. Bu konuda yolu televizyonlar ile açmayı planlayan şirketin daha sonra “beyaz eşya” grubundaki ürünlerini de dijital asistanıyla “akıllandırması” bekleniyor. Bixby destekli çamaşır makinesinin de ilkbaharda resmiyet kazanabileceği belirtiliyor.

Samsung tarafından Business Korea’ya yapılan açıklamada, Bixby destekli ürünlerin piyasaya çıkışının ülkeden ülkeye değişiklik gösterebileceği belirtildi. Şirket, planlar çerçevesinde 2020 itibarıyla portföyündeki tüm ürünlere Bixby’yi yüklenmesinin planlandığının da altını çizdi.

Samsung Bixby TV ile televizyon izleme deneyimini geliştirmeyi hedefliyor

Samsung Bixby TV ile televizyon izleme deneyimini geliştirmeyi ve kullanıcılar açısından daha rahat hâle getirmeyi hedefliyor. Bixby entegrasyonu sayesinde kullanıcılar “Bana Leonardo Di Caprio’nun oynadığı bir film bul” diyerek içeriklere ulaşabilecek ya da “Üç saat sonra televizyonu kapat” diyerek bir zaman sınırı belirleyebilecek.

İLGİLİ HABERLER