Teknoloji

Samsung Bixby tuşunun yalnızca Bixby için kullanılmasını istiyor

samsung bixby tuşu

Galaxy S8 tanıtıldığında birçok yeteneğinden bahsedildi, ancak bunların bazıları istenilen deneyimi sunmakta başarılı olamadı. Örneğin DeX adı verilen ve Galaxy S8 ve S8+’ı bir masaüstü bilgisayar gibi kullanmayı sağlayan aksesuarın çeşitli hataları ve tutarsızlıkları barındırdığı söyleniyor. Samsung Bixby ise hâlâ en önemli özelliğinden, sesli asistandan eksik.

Galaxy S8 ve S8+’a onun için bir fiziksel tuş yerleştirilecek kadar önemli görülen Bixby Türkçe dil desteğini henüz Voice tarafında sunmuyor. Bunu bırakın, henüz Amerikan İngilizcesi bile istenilen düzeyde çalışmıyor. Sanal asistanın ihtiyaç duyduğu otomatik öğrenme sistemini çalıştıracak yeterlilikte “büyük veri” miktarına erişilemediği söyleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S8+ İncelemesi

Aslında Voice dışındaki Bixby özellikleri; Bixby Home, Anımsatıcılar ve Vision da kullanışlı sayılır, ancak ana ekranın en soluna yerleştirilmiş Bixby paneline ulaşmak için kaçımız S8 veya S8+’taki fiziksel tuşu kullanıyoruz?

Öte yandan, Android uygulama geliştiricileri akıllı telefondaki özel tuşa farklı işlevler yüklemek için çeşitli alternatif çözümleri getirmeyi, örneğin Google Asistan’ın bu tuşla birlikte çalıştırılmasını amaçlıyor. Ancak Samsung, bu amaçla çıkarılan ilk uygulamayı bir yazılım güncellemesiyle engellemişti. O zamandan beri diğer geliştiriciler de savaşmaya devam etti, ancak Samsung da onların önüne engel koyacak hamleler geliştirmekten geri durmuyor.

Samsung’un tarafından bakıldığında, bu tarz üçüncü taraf yöntemler, Android’in erişilebilirlik sistemlerinin avantajlarınan yararlanan ve Samsung’un gözüyle güvenlik açıkları olarak nitelendirilebilecek delikler. Diğer bir deyişle, bu tarz girişimler Samsung tarafından desteklenmiyor.

Bu tarz bir engelleme olayı son olarak Amerika’da gerçekleşti. Bu ülkede faaliyet gösteren T-Mobile’ın çıkardığı bir güncelleme, BixBye ve bxActions gibi, Bixby tuşu için özel işlev atayan uygulamaların çalışmasını engellemeye başladı. Ancak söz konusu engelin sadece T-Mobile ile çalışan veya bu operatörden alınmış özelleştirilmiş cihazları kapsadığı belirtiliyor. Ancak yakında diğer versiyonlara da benzer güncellemeler gelecektir ve o cihazlarda da Samsung Bixby tuşu için hazırlanmış söz konusu özel uygulamalar engellenecektir.

İLGİLİ HABERLER