Teknoloji

Samsung Bixby Innoetics sayesinde sesine kavuşabilir

Samsung Bixby adını taşıyan dijital asistanını geçtiğimiz mart ayında duyurmuştu. Galaxy S8 ve S8+ deneyiminin önemli parçalarından biri olan Bixby, uzun süredir beklenen İngilizce ses desteğine hâlâ kavuşmuş değil. Dijital asistanın yaz ayları itibarıyla İngilizce konuşmaya başlayacağı söylense de, bu özellik hâlâ aktive edilmedi.

Güney Koreli elektronik devi, gerçekleştirdiği son satın almayla bu soruna kısa sürede çözüm getirebilir. Şirketin bu satın alma sayesinde Bixby’yi başka telefonlarda sunmasının da kolaylaşabileceği söyleniyor.

Samsung, Yunanistan merkezli Innoetics isimli girişimi sessiz sedasız satın aldı. Yazıyı sese dönüştürme konusunda uzmanlaşan Innoetics’in portföyünde farklı yazılımlar bulunuyor. Bu yazılımlardan biri konuşma sesini algılayabiliyor ve algıladığı sesi farklı bir metini okumak için kullanabiliyor. Girişimin kütüphanesinde hâli hazırda 15 farklı dili destekleyen 29 sentetik ses bulunuyor.

Samsung Bixby için İngilizceye öncelik verecektir

Bu kapsamlı olarak nitelenebilecek kütüphane, Bixby’nin kaçınılmaz küresel açılımı için faydalı olacak gibi görünüyor. Ancak Samsung’un önceliğinin Bixby’ye İngilizce konuşturmak olacağını söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

Samsung’un Innoetics için ne kadar ödediği bilinmiyor. Ancak TechCrunch’ta yer alan haberde rakamın 50 milyon doların altında olduğu belirtildi. Innoetics’in ekibinin işlerini koruyacağı ancak şirketin ticari ve B2B hizmetlerini sonlandıracağı gelen haberler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER