Teknoloji

Samsung yazılım teknolojisi ekibinin başını Google’a kaptırdı

Samsung Bixby adını taşıyan dijital asistanını şirket içinde geliştiren ekibin şefi Injong Rhee’yi Google’a kaptırdı. ZDNet’te yer alan habere göre, Rhee Google’da “Yerleşik Girişimci” olarak görev yapacak.

7 yıl boyunca Samsung’da çalışan Rhee, mobil ödeme servisi Samsung Pay ve Knox güvenlik platformunun gelişiminde önemli bir rol üstlenmişti. Güney Koreli şirketin dijital asistanı Bixby de Rhee’nin görevinin dikkat çeken meyveleri arasında yer alıyor. “Yazılım araştırmasından sorumlu teknoloji şefi” unvanını taşıyan Rhee, ekranları ve yongalarıyla tanınan bir şirketin farklı bir boyut kazanmasına yardımcı olmuştu.

Rhee, Google’da Nesnelerin İnterneti projelerinin yönetimini üstlenecek. Ancak bu projelerin ne olacağı konusunda henüz ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Google Cloud CEO’su Diane Greene’e bağlı çalışacak olan Rhee, bireysel ve kurumsal Nesnelerin İnterneti projeleri için ortak bir strateji geliştirmeye odaklanacak. Kısacası Google, Nesnelerin İnterneti konusunda şimdiye kadar yaptıklarından daha somut şeyler ortaya çıkacak.

Samsung Bixby 2.0 üzerinde çalışıyor

Rhee’nin ayrılığının Güney Koreli şirketin mevcut projelerini etkilemesi beklenmiyor. Samsung Bixby 2.0 üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Buna ek olarak, Samsung Pay ve Knox gibi platformları geliştirmeye yönelik çalışmalar da devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER