Teknoloji

Samsung’dan Bixby için özel uygulama mağazası

samsung bixby

Samsung, dijital asistanı Bixby için attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. Şirket, Galaxy cihaz sahiplerinin asistanla birlikte kullanabilecekleri yeni kısayolları keşfedebilecekleri bir uygulama mağazası açtı. Bixby Marketplace adını taşıyan mağazada kullanıcılar, “Bixby kapsülleri” için arama yapabilecek.

“Bixby kapsülleri” denince pek çok kişinin aklına ilk olarak bir ilaç geliyor. Ancak temel itibarıyla Amazon Alexa’nın yeteneklerine benzeyen bu kapsüller, kullanıcıların belli uygulama işlevlerini sesli komutlarla yerine getirmesini mümkün kılıyor.

Bixby’de üçüncü taraf uygulamalarla entegre edilebilen hızlı komutlar uzun süredir mevcuttu. Bixby Marketplace ise oyunlar, üretkenlik, seyahat ve müzik gibi farklı kategorilerdeki uygulamalar içinde arama yapmayı kolaylaştırıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde bu kapsülleri, bir ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde de özelleştirebilecek. Örneğin, ulaşım kapsülü sayesinde Bixby’ye “Havalimanına gitmek için araç istiyorum” denildiğinde Uber veya Lyft’ten bir araç çağırmak mümkün olacak.

Bixby kapsüllerini destekleyen üçüncü taraf uygulama portföyü ise oldukça zengin. Spotify, Yelp, YouTube, NPR ve Google Haritalar, Bixby kapsüllerini destekleyen üçüncü taraf uygulamalar arasında başı çekiyor.

Samsung, Bixby Marketplace’te ve kapsüllerde görsel reklamlara izin vermeyeceğinin altını çiziyor. Görsel reklamlara vurgu yapılması, sesli reklamlar konusunda daha yumuşak bir tavrın izlenebileceği anlamına geliyor.

Samsung, yeni uygulama mağazasıyla Bixby ekosistemine daha fazla geliştirici çekmeyi amaçlıyor. Şirketin sonbaharda ABD’nin San Jose şehrinde düzenleyeceği geliştirici konferansında konuyla ilgili daha detaylı bilgiler vermesi bekleniyor. Bixby Marketplace, ilk etapta ABD ve Güney Kore’de kullanıcıların erişimine açılmış durumda.

İLGİLİ HABERLER