Teknoloji

Samsung Bixby desteğiyle Amazon Echo’ya rakip bir ürün üretebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung bixby hoparlor patentiSamsung Bixby adını verdiği dijital asistanını ilk defa Galaxy S8 ve S8+ ile birlikte kullanıcılarının hizmetine sunmuştu. Ancak dijital asistanın kullanım alanının sadece akıllı telefon ve tabletlerle sınırlı kalmayacağı düşünülüyor. Güney Koreli şirketin Bixby’yi Amazon Echo’ya rakip olacak bir akıllı hoparlöre yerleştireceği iddia ediliyor.

Patently Apple sitesi tarafından yayınlanan bir patent dosyası, bu iddianın gerçek olması ihtimalini biraz daha artırıyor. Dosyada tripodu hatırlatan ince bir gövdenin üzerine yerleştirilmiş bir ekran görünüyor. Bu tasarım akıllara Amazon’un yeni duyurduğu Echo Show hoparlörü getiriyor. Apple’ın da yapay zekâ asistanı Siri’yi benzer tasarıma sahip bir hoparlörde kullanacağı iddia ediliyor.

Samsung’un bu tarz bir hamle yapmasına pek de şaşırmamak gerekiyor. Büyük teknoloji şirketlerinin önemli kısmı Amazon’un açtığı yoldan yürümeye hazırlanıyor. Microsoft bu konudaki planlarını somut biçimde açıklayan şirketler arasında yer alıyor. Apple’ın ise Siri’yi evde kullanım amacıyla tasarlanmış bir akıllı hoparlöre yerleştirme planını haziran ayında gerçekleştireceği geleneksel geliştirici konferansı WWDC’de duyurabileceği söyleniyor

Samsung, bir akıllı hoparlörün ihtiyaç duyabileceği ekosistemi inşa etmeye uzun bir süre önce başlamıştı. Güney Koreli şirketin SmartThings adını taşıyan ekosistemi sayesinde hoparlör, akıllı ev için bir tür kontrol merkezi işlevi görebilir.

Samsung Bixby için çalışmaya devam etmeli

Yola henüz çıkan Bixby, sesli dijital asistanlar arasındaki rekabette rakiplerinin arkasında yer alıyor. Bixby şu an için sadece Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de sesli komutları destekliyor. Dolayısıyla şirketin önünde Bixby’yi akıllı evin merkezine yerleştirmek adına uzun bir yol olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER