Teknoloji

Samsung’un Bixby destekli hoparlörü 2018’in ikinci yarısında tanıtılacak

samsung ces 2023

samsung bixbySamsung Bixby destekli bir akıllı hoparlör üzerinde çalıştığını daha önce doğrulamıştı. Güney Koreli şirketin mobil biriminin başkanı DJ Koh, 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) hoparlöre dair yeni detaylar paylaştı. The Wall Street Journal’a konuşan Koh, Bixby akıllı hoparlörün yılın ikinci yarısında resmiyet kazanacağını belirtti.

Samsung, hoparlör üzerinde çalıştığını geçtiğimiz yılın ağustos ayında doğrulamıştı. Aralık ayında hoparlörün 2018’in ilk yarısında 200 dolar civarında bir fiyat etiketiyle satışa sunulabileceği belirtilmişti. Ancak Samsung’dan gelen son açıklama, aralık ayında çıkan haberlerin doğru olmadığını gösteriyor.

Hoparlörün nasıl görüneceği ve neler yapabileceği hâlâ belirsizliğini koruyor. Ancak cihazın Samsung’un SmartThings adını taşıyan akıllı ev sistemi için bir merkez işlevi üstlenmesi muhtemel görünüyor. Hoparlörün müzik dinlemenin yanı sıra hatırlatıcı ve zamanlayıcı oluşturmak için de kullanılması bekleniyor. Kullanıcıların sesli olarak ilettiği soruların yanıtlanabilmesi de hoparlörün muhtemel yetenekleri arasında değerlendiriliyor.

Samsung Bixby hoparlörüyle Amazon ve Google’ın ürünlerinden çok Apple HomePod’a rakip olmayı hedefliyor gibi görünüyor. Koh’un “Premiuma odaklanmayı istiyorum.” cümlesi, Güney Koreli şirketin kendisine rakip olarak Apple’ı seçtiğini düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER