Teknoloji

Galaxy S8’deki Bixby düğmesi farklı uygulamaları açmak için kullanılabilecek

samsung bixby

Samsung yeni sanal asistanı Bixby‘ye o kadar güveniyor ki, Galaxy S8’in kenarına özel bir tuş yerleştiriyor. Ancak Bixby’nin başlangıçta sadece Korece ve Amerikan İngilizcesi dillerinde kullanılacak olması nedeniyle, dünyanın geri kalan büyük kısmında bu özel asistan pek fazla işe yaramayacak. Neyse ki, S8’lerdeki bu özel tuşu diğer ülkelerdeki kullanıcılar farklı bir uygulamayı açmak için kullanılabilecek.

XDA’daki kullanıcılar, bu tuşu Google Assistant’ı açacak şekilde yeniden ayarlamayı sağlayacak bir yol bulmuşlar. Bunun için All In One Gestures adı verilen bir uygulamayı indirmek, daha sonra bazı erişilebilirlik özelliklerini açmak ve uygulama içinde özelleştirilmiş bir tuş oluşturmak gerekiyor. Yöntem biraz karışık gibi görünebilir, ancak karar verdiğiniz takdirde, bu yöntemi hızlı şekilde uygulayabilirsiniz. Birçok kişi bu uygulamayı kamerayı etkinleştirmek veya sık kullandığı bir uygulamayı açmak için kullanabilir.

Görünüşe göre, Samsung bu yeni yöntemden dolayı çok mutlu olmayacak. Ancak Bixby’yi daha başlangıçta daha fazla dil desteğiyle çıkarmaları veya kullanıcılara bu tuşa yeni görevler atamaya kendilerinin izin vermesi gerekiyordu. Bu durumda bu tarz gayri resmi çözümlerin önüne geçmek mümkün olabilirdi.

XDA’nın gösterdiği yöntem için kullanıcıların cihazlarını root işlemine tabi tutmaları gerekmiyor. Bu durumda Samsung’un geliştirilmiş olan bu alternatif çözümü engellemesi normale göre daha düşük ihtimale sahip, ancak şirketin bu çözüme bir nokta koyma şansı her zaman bulunuyor. Samsung Galaxy S8 ve S8 Plus, 21 Nisan tarihinden itibaren satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER