Teknoloji

Samsung Bixby teknolojisini AirPods’a rakip olacak bir üründe kullanabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Bixby adını taşıyan akıllı asistanını Galaxy S8 ve S8+ ile birlikte kullanıma sunmuştu. O günden bu yana Güney Koreli şirketin Bixby teknolojisini başka ürünlere de entegre edebileceğine dair haberler etrafta dolaşıyor. Bu iddialara bir yenisi daha eklendi.

Etnews sitesinde yer alan habere göre, Samsung önümüzdeki ay tanıtacağı Galaxy Note 8 ile birlikte Apple’ın AirPods’una rakip olacak bir kulaklığı görücüye çıkaracak. Kulaklığın gürültü önleme özelliğine sahip olacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Ancak Bixby’nin hâli hazırda pek de gelişmemiş olması, Samsung’un bu planı gerçeğe dönüştürme ihtimalini aşağıya çekiyor. Bixby’yi geliştirmek için çalışmalarını sürdüren Samsung’un dijital asistanını Alexa ve Siri’ye yakın bir seviyeye getirmeden başka bir ürüne yerleştirmesi kulağa pek mantıklı gelmiyor.

Samsung Bixby hoparlör üreteceği iddialarını reddetmişti

Samsung’un Bixby’yi akıllı bir hoparlörde kullanacağına dair iddialar da uzun süredir etrafta dolaşıyordu. Ancak Güney Koreli şirketten yapılan son açıklamada, akıllı hoparlör üretmek gibi bir planın olmadığı belirtilmişti. Etnews’in haberinde, AirPods ile rakip olacak kulaklığın henüz hazır olmadığı bilgisi de yer alıyor. Dolayısıyla kulaklığın Note 8 ile birlikte tanıtılmaması da şaşırtmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER