Teknoloji

Samsung Bixby 3.0 katlanabilir ekranlı telefonla birlikte yayınlanacak

samsung bixby 3.0

Samsung‘un dijital asistanı Bixby, 2017’nin mart ayında Galaxy S8 ve S8+ ile ortaya çıkmıştı. Şirketin Alexa, Google Asistan, Cortana ve Siri‘ye rakip olarak hazırladığı Bixby’nin şimdiye kadar gösterdiği gelişim hızının ve etkisinin pek yüksek olmadığını belirtmek gerekiyor. Ancak Samsung Bixby 3.0 ile bu durumu değiştirmeyi hedefliyor.

Bixby 2.0, geçtiğimiz ağustosta tanıtılan Galaxy Note 9 ile ortaya çıkmıştı. Dijital asistan yeni sürümüyle birlikte doğal dil işleme ve bağlamsal farkındalık gibi konularda daha yetenekli hâle gelmişti. Buna rağmen, pek çok kullanıcı öncelikli olarak Samsung’un telefonlarına yerleştirdiği özel Bixby butonunun devredışı bırakılmasına veya fonksiyonunun değiştirilmesine odaklanmıştı.

Alexa Yetenekleri‘ne alternatif olarak geliştirilen Bixby Kapsülleri sayesinde Samsung, dijital asistan pazarında sonunda rakipleriyle arasındaki mesafeyi biraz daha kısaltacak gibi görünüyor. Güçlü rakipleriyle girdiği mücadelede hızını daha da artırmayı hedefleyen şirketin bu amaç doğrultusunda yeni Bixby sürümünü de birkaç ay içinde çıkarması bekleniyor.

The Investor‘da yer alan habere göre, Samsung’un önümüzdeki yılın başlarında çıkaracağı katlanabilir ekranlı ilk telefonu Bixby 3.0 ile birlikte gelecek. Söz konusu haberin kaynağının Samsung’un yapay zekâ birimini de yöneten başkan yardımcısı Chung Eui-suk olması, güvenilirliğini artırıyor. Bixby’nin şimdiye kadar bebek adımlarıyla yürüdüğünü söyleyen Chung, yapay zekâ teknolojisinin genel olarak Android’in son 10 yılda geliştiği gibi gelişebileceğini dile getirdi.

Samsung 2020 itibarıyla Bixby’yi tüm ürünlerine yerleştirmeyi planlıyor. Bu açılım sadece akıllı telefon, akıllı saat ve tabletlerin ötesine geçiyor ve televizyonları, buzdolaplarını hatta mikrodalga fırınları kapsama alanına alıyor. Samsung’un yılda 500 milyon elektronik cihaz üretmesi, Bixby’nin önündeki potansiyeli gözler önüne seriyor.

Samsung Bixby 3.0 ile sunacağı yenilikler konusunda şimdilik pek fazla ipucu vermiyor. Ancak şirketin sadece önümüzdeki iki yıllık dönem için 22 milyar dolarlık yapay zekâ yatırımı gerçekleştirecek olması, beklentileri yukarıya çekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER