Teknoloji

Samsung Bixby 2.0 Galaxy Note 9 ile birlikte gelebilir

samsung bixby 2.0Samsung’un dijital asistanında kapsamlı bir revizyona gitmeyi planladığına dair haberler, geçtiğimiz yılın ekim ayında gündeme gelmişti. Bixby 2.0 olarak anılan yeni sürümün dijital asistanı, kullanıcının hayatına entegre bir yapay zekâ aracına dönüştüreceği söylenmişti. Samsung Bixby 2.0 ile birlikte bir yazılım geliştirme kitinin de sunulacağı ve geliştiricilerin uygulamalarını ve ürünlerini Samsung’un yapay zekâsı ile uyumlu hâle getirebileceği de iddialar arasında yer almıştı.

2018 Mobil Dünya Kongresi’nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Samsung Mobile CEO’su DJ Koh, Bixby 1.0’daki odak noktasının genişleme olduğunu belirtti. Öncelikli olarak asistanı mümkün olduğunca fazla kullanıcıya ulaştırmayı istediklerini söyleyen Koh, ardından ekosistemi genişletmeyi planladıklarını dile getirdi. Bixby 2.0 beta programına 800’den fazla şirketin katıldığı belirtilirken, yenilenen dijital asistanın Galaxy Note 9’un çıkışında hazır olmasının hedeflendiği ifade edildi.

Bixby 2.0 ile Samsung öncelikli olarak kulağa daha doğal gelen bir ses vadediyor. Farklı seslerin tanınması da Samsung’un vaatleri arasında bulunuyor. Samsung’un Bixby’yi televizyon, buzdolabı çamaşır makinesi gibi ürünlere yerleştirmeyi planladığı biliniyor. Samsung, farklı cihazlardaki yapay zekâları birbirleriyle koordinasyon içinde çalıştıracak.

Bixby’nin varlık göstereceği bir diğer cihazın da Samsung’un akıllı hoparlörünün olacağı daha önce doğrulanmıştı. Dolayısıyla Samsung Bixby 2.0’ın duyurusunu Note 9’un yanı sıra akıllı hoparlörüyle birlikte yaparsa bu durum şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER