Teknoloji

Samsung Bixby 2.0 Galaxy Note 9 ve akıllı hoparlörle sahneye çıkacak

samsung bixby 2.0Yapay zekâ tabanlı dijital asistanlar, günümüzün teknoloji dünyasında önemli bir yere sahip. Bu dijital asistanlardan kimileri kısa süre içinde benimsenirken, bazılarının önünde hâlâ atılması gereken adımlar bulunuyor. Samsung’un dijital asistanı Bixby de ikinci gruptaki dijital asistanlar arasında yer alıyor. Bu sorunların üstesinden gelmesi beklenen Samsung Bixby 2.0 ile ilgili detaylar da yavaş yavaş netleşiyor.

Bixby ilk olarak geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Galaxy S8 ve S8+ ile kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Dijital asistanı için ilk etapta bir tür açık beta süreci izleyen şirket, kullanıcılardan gelen geri bildirimlerle Bixby’yi yeniden şekillendirmek için kolları sıvamıştı. Bu çalışmalarından bazılarının meyvelerini yavaş yavaş sergileyen Samsung’un asıl büyük dönüşümü Bixby 2.0 ile birlikte ortaya çıkarması bekleniyor.

Bixby’nin bazı özellikleri, yapay zekâ asistanlarındaki standartlardan uzaklaşmıyor. İlgili içeriklerin ve randevuların öne çıkarılması, kameranın vizöründeki nesnelerin tanınabilmesi gibi yetenekler söz konusu özellikler arasında bulunuyor. Bu standart görevleri yerine getirmesine rağmen, bazı yüksek hedefleri karşılayamaması Bixby’nin ilk etapta kimi kullanıcılarda hayal kırıklığı yaratmasına yol açmıştı.

Samsung Bixby 2.0 ile dijital asistanın sesle kontrol yeteneklerini geliştirmeyi, üçüncü taraf uygulama desteğini kuvvetlendirmeyi amaçlıyor. Bu sayede Samsung telefon sahiplerinin cihazlarıyla olan etkileşimlerinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Ancak Bixby 2.0’ın hedef kitlesinde sadece telefonların yer almayacağı da şimdiden kesin gibi görünüyor.

Samsung Bixby 2.0, Güney Koreli şirketin yeni amiral gemisi telefonu Galaxy Note 9 ile kitlelere merhaba diyecek. Ancak Bixby 2.0’ın sahaya çıkış için tek anahtarı bu telefon olmayacak. Samsung’un “Magbee” kod adını taşıdığı söylenen ilk akıllı hoparlörünün merkezinde de Bixby 2.0’ın olması bekleniyor. Bu beklentinin gerçek olup olmadığını görmek içinse 9 Ağustos tarihine kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER