Teknoloji

Samsung biri kartondan olmak üzere üç farklı yazıcı konseptini sergiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung 2013 Uluslararası Tasarım Mükemmellik Ödülleri’nde derece almış üç farklı yazıcı tasarımını geliştirdi. Bu yazıcılarla ilgili en dikkat çekici noktaysa içlerinden birinin kartondan yapılmış olması. Samsung Origami adı verilen bu modelin çıkış noktasında yazdırma işleminde ne kadar kağıt kullanıldığı ve bu kullanımın çevreyi ne kadar etkilediği yatıyor.

Tasarımcılar  Min-chul Kim, Sang-in Lee ve Seung-wook Jeong yazıcının dış yüzeyinin kaplamasında geri dönüştürülmüş kağıt kullanımıyla geri dönüşümün önemine dikkat çekiyorlar. Bu konsept plastik tüketimini azaltırken, ömrünü tamamladığında geri dönüşümle yeniden kullanılabilir olmasıyla da kusursuz bir çevre dostu profili çiziyor. Konsepte ”Origami” adının verilmesinin nedeni olarak ise, yazıcının kasasının bizzat kullanıcı tarafından monte edilecek olması yatıyor. Ancak bu konseptin üretime geçmesi, en azından şimdilik, zor gözüküyor.

samsung-origami-140813

Benzer iç parçalara sahip olan Clip isimli konseptteyse dış kaplamada sıkıştırılmış polietilen plastik kullanılıyor. Bu modelde de dış kaplamanın montajı kullanıcılar tarafından gerçekleştiriliyor, ancak bu işlem sırasında vida veya yapıştırıcı gibi araçlara ihtiyaç duyulmuyor. Samsung polietilen plastik parçaların birbirine geçirilmesiyle dış kaplaması oluşturulan bu yazıcının segmentindeki diğer modellere kıyasla yüzde 10 daha ucuz satılabileceğine inanıyor. Wired’a konuşan Samsung’un kıdemli tasarımcısı Juehyun Jung, bu modelin üretimi için bir engel olmadığını ve birkaç mühendislik probleminin çözümüyle birlikte yazıcının üretimine başlanabileceğini dile getirdi.

Mate isimli son tasarımdaysa kullanıcılar yazıcının dış kaplamasını bulundukları ortama göre farklı renklere büründürebiliyor. Farklı boyutlardaki modüler panellerden oluşan Mate’te bu panellerin her biri için farklı renk seçenekleri bulunuyor ve kullanıcılar yazıcı için bu renk seçenekleri arasında tercih yapıp tercihlerini uygulamaya geçebiliyor.

İlgili >> Wired

İLGİLİ HABERLER