Manşetler

Samsung bir Windows bilgisayara dönüşebilen Android telefonu öneriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-android-windows-patent-270515

Samsung akıllı telefonları dizüstü bilgisayarlara dönüştürecek yeni yollar üzerine kafa yoruyor. Geçen hafta yapılan bir patent başvurusunda Samsung Android ile çalışan, bir yerleştirme istasyonuna takıldığındaysa Windows işletim sistemine geçiş yapan bir mobil cihazı tanımlıyor.

Aslında bu yeni bir fikir değil, çift işletim sistemiyle çalışan cihazları, yerleştirme istasyonuna takılarak farklı formlara dönüştürülebilen cihazları son birkaç yıldır görüyoruz. Ancak bunların hiçbirisinin şimdiye kadar düzgün bir geçiş sağlamadığını görüyoruz. Samsung’un düşüncesi henüz patent başvurusuyla sınırlı, gelecekte bir ürün olarak karşımıza çıkıp çıkmayacağını henüz bilmiyoruz.

Samsung, tasarladığı bu cihazın nasıl çalışacağı hakkında bazı ipuçları veriyor. Sistemin temelinde bir akıllı telefon ya da tablet bulunacak, hem Android hem de Windows’un çalışması için gerekli olan bütün birimleri bünyesinde barındıracak. Yerleştirme istasyonu klavye, büyük ekran ve muhtemelen izleme dörtgenine sahip olacak. Bu son iki nesneyle birlikte işler biraz daha ilginç hâle geliyor. Yerleştirme istasyonunun bir izleme dörtgenine ihtiyacı da olmayabilir, akıllı telefonun ekranının izleme dörtgeni gibi kullanılması mümkün olabilir. Bunun yanında, eğer yerleştirme istasyonu izleme dörtgeni barındırırsa, akıllı telefon ikinci ekran olarak kullanılabilir. Samsung telefon ekranında Android gösterilirken aynı anda yerleştirme istasyonunun ekranında da Windows’un gösterilebileceğini, veya akıllı telefon ekranında Windows masaüstünün bir uzantısının çalıştırılabileceğini teklif ediyor.

samsung-android-windows-patent-270515-2

Patent başvurusu Windows ve Android yerine diğer işletim sistemlerinin de kullanılabileceğini söylüyor. Ancak bu ikisine odaklandığını görüyoruz. Aslında bu durum çok şaşırtıcı sayılmaz, ne de olsa bunlar mobil ve masasütü işletim sistemi pazarlarında hakim konumdalar, Samsung’un da bu ikisiyle ilgili büyük tecrübesi bulunuyor.

2013 yılında tanıtılan Ativ Q modeli bir Windows dizüstü bilgisayar ve Android tablet işlevini aynı çatı altında buluşturan bir cihazdı. Tabii ki, her iki formda kullanım o kadar kolay olmayacaktır, özellikle bütün gücün mobil cihazdan geldiğini düşünecek olursak. Yine de, bir cihazın bütün bilişim ihtiyaçlarının temelinde olabileceği şeklinde geliştirilen fikir mantıksız sayılmaz ve Samsung bunu ciddi şekilde düşünüyor.

İLGİLİ HABERLER