Teknoloji

Samsung Bio Processor ile daha gelişmiş sağlık takip cihazları sunmayı amaçlıyor

samsung bio processor

Samsung, sağlık cihazlarının sadece nabız ölçmekten daha fazlasını yapmasının zamanının geldiğine inanıyor. Bu doğrultuda yeni bir yonganın geniş ölçekli üretimine başladığını açıklayan şirket; vücut yağ oranının, iskelet kas kütlesinin, kalp atış hızının, deri sıcaklığının ve stres seviyesinin ölçülmesini mümkün kılıyor. Samsung Bio Processor adını taşıyan yeni yongayı barındıran sağlık takip cihazlarının sevkiyatına 2016’nın ilk yarısı içinde başlanması planlanıyor.

Sağlık takip cihazları, en azından şu an için, pek çok kişinin umduğundan daha kısıtlı bir işlev görüyor. Daha önce Apple’ın Apple Watch’a yukarıda bahsi geçen sensörleri yerleştireceği söylense de, sonuçta kullanıcıların karşısına sadece kalp atış hızı monitörü çıkmıştı. Samsung, bir sonraki adımı herkesten önce atarak kendisine avantaj sağlamayı amaçlıyor. Akıllara gelen temel soru ise Bio Processor’ın şirketin beklentilerini karşılayıp karşılayamayacağı. Halihazırda piyasada yeterince iyi performans gösteremeyen çok sayıda adım sayar ve kalp atış hızı monitörü bulunuyor. Dolayısıyla Samsung’un entegre sensörlerinin göstereceği performans biraz daha merakla bekleniyor. Veri kalitesinin düşük olması durumunda bir sağlık takip cihazının çok işe yaramayacağını unutmamak gerekiyor.

Bio Processor’ın ilk etapta Samsung’un giyilebilir ürünlerinden birinde yer alması bir hayli muhtemel gözüküyor. Ancak yapılan açıklama, yonganın farklı şirketlerin ürünlerine de yerleştirilebileceği izlenimini oluşturuyor. Samsung, giyilebilir ürün hazırlamayı isteyen diğer şirketlere referans cihaz temininde bulunuyor. Güney Koreli üretici, yonganın yeni sağlık ürünlerinin gelişimini hızlandırmak amacıyla tasarlandığının altını çiziyor.

Samsung Bio Processor barındıran cihazların bileklikten yamaya pek çok farklı forma bürünebileceği belirtilirken, şu an için hazırlığı devam eden somut bir cihaz ismi verilmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER