Teknoloji

Samsung’un LED TV’si tek bir tuşla bükülmeye başlıyor

Samsung’un CES 2014 basın toplantısında sergilediği yeni ürünlerinin yanında bir de 85 inç konsept televizyon bulunuyordu. Bu TV’yi ilginç kılan nokta, tek bir tuşa dokunulduğunda esneyip bükülebilmesi.

samsung-bendable-display-080114

Başlangıçta normal bir düz ekran 4K TV gibi görünen bu konsept ürün, komut verilmesinin ardında kavisli bir ekrana dönüştü. Bu dönüşümün gerçekleşmesi uzun zaman almazken, bu şekilde bir çözüm izlenecek içeriğe göre farklı görüş deneyimlerinin mümkün kılınmasını sağlayacak gibi görünüyor.

Samsung kavisli ekranlara çok yatırım yapıyor ve iddia ediyor ki, örneğin bir film izlerken panelin tüm enlem boyunca gözle aynı uzaklığa sahip olması görsel deneyim açısından daha iyi sonuç veriyor. Ayrıca kavisli yapı varolduğunda kontrast seviyelerinin geleneksel düz ekran TV’lere göre daha yüksek olduğunun da altını çiziyor.

Bendable TV by Samsung olarak adlandırılan bu konsept CES’te sergilenen tek esnek televizyon değil. LG’nin sergilediği 77 inç bükülebilir 4k OLED TV’de de kavis miktarına kullanıcı tarafından karar veriliyor.

Ne Samsung ne de LG’nin bu ürünlerinin yakın zamanda piyasaya çıkması beklenmiyor. Bu ürünlerin evlere girmesi için en az bir yıl geçmesi gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER